Casa Poporului a fost luată cu asalt de noii aleşi

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2012

Casa Poporului a fost luată cu asalt de noii aleşi

Deputaţii şi senatorii aleşi direct sau redistribuiţi îşi iau în primire locurile de muncă în aceste zile. Ca într-o ofertă pe care nu şi-o dorea, poporul a ales ceva şi a primit aproape dublu, numai că în acest caz nimic nu e gratis, ci totul se plăteşte. În legislatura 2012 -2016 vom fi reprezentaţi de 588 de senatori şi deputaţi, chiar dacă în urmă cu trei ani, în urma unui referendum, electoratul decisese ca are nevoie doar de 300 de aleşi într-un parlament unicameral.

Până când vor ajunge să rezolve problemele celor care i-au trimis în Parlament, aleşii trebuie să-şi rezolve propriile probleme, legate de cazare dar şi de aşezarea în salile de şedinţe, devenite neîncăpătoare. Ieri s-a deschis şi centrul de primire pentru senatorii nou aleşi, în foaierul sălii de plen al Camerei superioare, iar deputaţii s-au acomodat cu sala de plen. În această perioadă, senatorii vor trebui să îndeplinească toate formalităţile necesare preluării mandatului de parlamentar. De asemenea, ei vor primi informaţiile necesare despre structurile instituţiei, pentru a putea beneficia de suportul necesar îndeplinirii mandatului de parlamentar. Senatul în noua formulă se va întruni astăzi, la ora 13.00, data fiind stabilită prin decretul de convocare emis de preşedintele Româ­niei. La reunirea deputaţilor, care vor avea astăzi prima şedinţă, mai mulţi aleşi aflaţi la prima experienţă de acest gen au încercat să se facă remarcaţi pe culoarele Palatului Parlamentului, George Becali reuşind să atragă atenţia jurnaliştilor în mod deosebit.

Această situaţie a fost sesizată şi de marile cancelarii ale lumii, care nu înţeleg de ce ţara noastră are nevoie de un Parlament atât de stufos. Într-un interviu televizat, ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a tras un semnal de alarmă legat de numărul mare al senatorilor şi deputaţilor, declarând că în noul Legislativ de la Bucureşti sunt mai mulţi parlamentari decât membrii Congresului SUA, ceea ce reprezintă o cifră uriaşă, adăugând că speră ca şi calitatea democraţiei să fie mai ridicată: "Veţi avea în Parlament mai mulţi oameni decât avem noi în Congres. E uriaş. Sunt mulţi oameni. Cred că stabilitatea este foarte importantă acum şi cred că anul viitor va fi unul dificil din punct de vedere economic, nu doar pentru România, ci pentru toată lumea din centrul şi estul Europei, la modul general. De ce să vă faceţi şi mai multe greutăţi, creând o situaţie de risc? Atunci când vorbesc cu investitorii şi cu factorii de decizie din Statele Unite, primul lucru de care se interesează este riscul specific de ţară al României. Şi acesta este un risc pe care nu vreţi să vi-l asumaţi acum. Nu ar avea logică, şi e sarcina tuturor părţilor să găsească o cale de coabitare". Noul Parlament de la Bucureşti este compus din 588 de parlamentari, 394 de deputaţi şi 176 de senatori, în timp ce Congresul SUA, de asemenea bicameral, are un număr de 535 de membri, 435 în Camera Reprezentanţilor şi 100 în Senat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb