CĂTĂLIN CREŢU, VISA: Frauda cu carduri din România, de câteva ori mai mică decât media europeană

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 martie 2012

Cătălin Creţu, directorul pentru România al "VISA Europe", a declarat, ieri, că nivelul fraudei din domeniul cardurilor bancare este "de câteva ori" mai mică în ţara noastră decât media la nivel european. Anul trecut, acest nivel a scăzut cu 36% faţă de anul precedent, a adăugat domnia sa. Valoarea fraudelor înregistrate în 2011 reprezintă 0,038% din totalul tranzacţiilor cu carduri, potrivit lui Cătălin Creţu. Introducerea cardurilor cu CIP şi a tehnologiei EMV (Europaz, MaterCard şi Visa) a dus la o scădere semnificativă a numărului de cazuri de fraudă cu carduri din ţara noastră începând cu anul 2009, a explicat directorul pentru ţara noastră al "VISA Europe".

Condiţiile mai stricte de securitate a tranzacţiilor cu carduri au determinat infractorii să migreze în mediul virtual, a precizat, însă, Cătălin Creţu. Aici riscul de fraudă este mai ridicat, din cauză că, din cele peste treisprezece milioane de carduri existente în ţara noastră, mai puţin de 300.000 sunt înrolate într-o platformă de securitate sporită, potrivit domniei sale. Cauzele pentru acest număr redus sunt reprezentate de neîncrederea posesorilor de carduri în aceste servicii, necunoaşterea existenţei unor astfel de servicii, precum şi procedurile complicate de înrolare a cardurilor într-o platformă de acest tip, a declarat directorul pentru ţara noas-tră al "VISA Europe".

Din totalul cazurilor de compromitere a datelor, 85% au loc în mediul virtual, potrivit lui Cătălin Creţu. "Putem să avem cele mai performante sisteme de securitate din lume, însă nimeni nu ne poate proteja de propria neatenţie, naivitate şi, uneori, iresponsabilitate", a precizat domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb