CĂTĂLIN PREDOIU, DESPRE SISTEMUL JUDICIAR: "Avem încă unităţi de parchet cu 2-3 procurori şi sedii de instanţe şi parchete în care nu mai încap dosarele"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 29 octombrie 2020

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să elaboreze urgent o strategie de resurse umane coerentă pe termen lung, pentru a acoperi deficienţele din sistemul judiciar, a afirmat Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, la finalul întâlnirii pe care a avut-o, ieri, în sistem de videoconferinţă, cu omologul său olandez, Sander Dekker.

"Noi avem încă unităţi de parchet cu 2-3 procurori şi sedii de instanţe şi parchete în care nu mai încap dosarele. De aceea, am dat prioritate în acest an măsurilor de finanţare şi logistică, e un început, dar ani mulţi de acum înainte trebuie să investim în logistica sistemului judiciar şi a celui penitenciar, iar CSM trebuie urgent să elaboreze o strategie de resurse umane coerentă pe termen lung, să ne conjugăm eforturile. De altfel, am convenit cu ministrul olandez să primim mai multe informaţii despre modalitatea de funcţionare a CSM olandez, să căutăm cele mai bune soluţii pentru a realiza creşterea eficienţei CSM şi a sistemului judiciar", a declarat Cătălin Predoiu.

Cei doi miniştri au discutat despre recentul Raport privind Statul de Drept, publicat de Comisia Europeană, la 30 septembrie, despre

cooperarea judiciară între autorităţile române şi cele olandeze cu privire la traficul de persoane şi despre cooperarea tehnică bilaterală cu privire la protecţia victimelor infracţiunilor, digitalizarea justiţiei, dar şi privind funcţionarea unor instituţii din sistemul judiciar.

"Recentul Raport privind Statul de drept arată că toate sistemele judiciare din Uniunea Europeană sunt în schimbare. În plus, pandemia Covid-19 a impus deja urgentarea digitalizării şi desfăşurarea unor proceduri judiciare la distanţă. (...) Avem, de asemenea, şi alte provocări: traficul de persoane, inclusiv de copii, şi exploatarea sexuală, iar aici avem mari aşteptări de la cooperarea bilaterală cu Olanda, inclusiv sub aspectul prevenţiei. Am convenit cu ministrul olandez să facilităm şi mai mult cooperarea dintre DIICOT şi omologii olandezi, pentru a conjuga eforturile de combatere a traficului de persoane", a spus ministrul Cătălin Predoiu.

În privinţa luptei anticorupţie, domnia sa a precizat că aşteptările cetăţenilor români faţă de Direcţia Naţională Anticorupţie sunt în continuare mari, dar că "flagelul corupţiei trebuie combătut şi prin prevenţie, iar el va fi eradicat din societate doar în momentul în care va opera pe deplin o cultură a integrităţii în funcţiile publice".

Cei doi miniştri de justiţie au mai discutat şi despre îmbunătăţirea condiţiilor şi a capacităţii de cazare în sistemul penitenciar, din perspectiva transferurilor de deţinuţi pentru executarea pedepselor în ţara de naţionalitate. Ministrul Cătălin Predoiu a menţionat că va continua, cu sprijinul Mecanismului Financiar Norvegian, politica de finanţare a lucrărilor de ameliorare, precum şi creşterea capacităţii de cazare, prin construcţia celor două penitenciare noi de la Unguriu şi Berceni, investiţii finanţate de Banca Europeană.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Rezolvati-le pe rand.Dosarele PNL vor intra in ultimul rand.Pana cand vor disparea.

    .... VINE DE LA CE N-A REZOLVAT JUSTIȚIA DE-ALUNGUL A 30 DE ANI ....NU FUNCȚIONEAZĂ STAT vs STAT ÎN RO. ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb