Cathie Wood mizează pe Elon Musk

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

Sursă foto: Facebook / Cathie Wood

Sursă foto: Facebook / Cathie Wood

Fondatorul Ark Invest crede că Musk poate transforma Twitter într-o super-aplicaţie Super-aplicaţiile funcţionează ca platforme "all-in-one", ce servesc unei game largi de nevoi ale utilizatorilor, precum mesagerie instant, servicii bancare sau călătorii

Cathie Wood, fondatorul firmei de investiţii Ark Invest, crede în viziunea pe care Elon Musk o are pentru Twitter, şi chiar a investit în companie, conform CNBC.

"Musk se gândeşte la o super-aplicaţie (engl. super app) precum WeChat Pay", a spus Wood la o conferinţă pe teme de tehnologie desfăşurată miercuri în Lisabona. Investitorul s-a referit la serviciul de plăţi digitale al aplicaţiei de mesagerie WeChat - platformă ce este folosită adesea în China pentru servicii precum mesagerie instant, reţele sociale dar şi plăţi. De altfel, WeChat este percepută drept arhetipul unui fenomen cunoscut sub numele de "super-aplicaţii". Acestea funcţionează ca platforme "all-in-one", ce servesc unei game largi de nevoi ale utilizatorilor.

Musk deja a dat câteva indicii despre planurile sale de a face din Twitter o super-aplicaţie. Luna trecută, el a scris chiar pe Twitter că achiziţionarea platformei a fost un "accelerant pentru crearea X, aplicaţia pentru orice".

"Amintiţi-vă că Musk a început în industria plăţilor; şi-a vândut compania către PayPal", a spus Wood. "Cred că el împreună cu Jack Dorsey (n.r. cofondatorul Twitter) ar putea transforma asta într-o super-aplicaţie".

În opinia sa, în viitor, Twitter poate arăta ca un portofel digital. "Realizaţi toate activităţile bancare acolo, poate fac ceva împreună cu Cash App", a spus Wood, referindu-se la aplicaţia de plăţi online dezvoltată de Square, fintech-ul de plăţi online a lui Dorsey. "Îţi faci toate cumpărăturile acolo, iei împrumuturi acolo - este sucursala băncii tale într-un buzunar. Cred că pot face asta".

De asemenea, Cathie Wood a declarat că Ark a investit în Twitter, ca parte a acordului de 44 miliarde de dolari a lui Musk pentru preluarea companiei. "Musk crede cu adevărat în integrarea pe verticală", a spus ea, adăugând că Twitter "ar fi o integrare verticală magnifică".

Deocamdată, preluarea Twitter de către Musk este subiectul unui control al autorităţilor de reglementare şi al activiştilor pentru drepturile civile, care se tem că fondatorul Tesla ar putea permite proliferarea conţinutului dăunător în platformă. Dar Wood crede că "întunericul" din jurul Twitter este cauzat de "opacitatea" deciziilor de moderare a conţinutului. "Nu am văzut algoritmii şi cum funcţionează", a spus ea.

În opinia sa, Musk poate transforma Twitter într-un software open-source, unde codul poate fi revizuit, modificat şi partajat de către public, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care e randamentul YTD al fondurilor pe care le administrati dvs in comparatie cu indicii bursieri?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb