ZIARUL BURSA

04 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Inflaţia din Turcia a trecut de 85%, în octombrie

CEL MAI RIDICAT NIVEL DIN ULTIMII 24 DE ANI Inflaţia din Turcia a trecut de 85%, în octombrie

A.V.Internaţional / 4 noiembrie 2022

Haluk Burumcekci, fondatorul Burumcekci Consulting: "Este posibil ca inflaţia să fi atins vârful, cu excepţia cazului în care lira se va deprecia şi mai mult" 

Rata anuală a inflaţiei din Turcia a urcat la 85,51% în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani, conform datelor oficiale publicate ieri, după ce banca centrală de la Ankara a redus dobânzile, în pofida creşterii preţurilor, transmite Reuters.

Aproape 5000 de companii au intrat în insolvenţă

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Aproape 5000 de companii au intrat în insolvenţă

George MarinescuCompanii / 4 noiembrie 2022

Valul de insolvenţe al companiilor din ţara noastră este ţinut, deocamdată, în frâu de măsurile de sprijin pe care Guvernul le-a luat în ultimii doi ani pentru IMM-uri, dar acest lucru nu va împiedica creşterea numărului companiilor care vor ieşi din piaţă, dacă nu se vor găsi soluţii viabile pentru dezvoltarea economică, pentru capitalizarea şi reorganizarea firmelor cu probleme financiare, au susţinut, ieri, participanţii la conferinţa "Indiciile macro-economice ale insolvenţei sistemice.

Antalya - o destinaţie de lux tot mai apreciată de români

Antalya - o destinaţie de lux tot mai apreciată de români

GEORGE MARINESCUCompanii / 4 noiembrie 2022

Antalya reprezintă de peste un deceniu o destinaţie turistică care devine din ce în ce mai apreciată de cetăţenii români. Drumul către regiunea turistică a Turciei de la Marea Mediterană a fost deschis, undeva la începutul anilor 2000, de către echipele de fotbal din ţara noastră, care au găsit acolo toate condiţiile necesare pentru efectuarea cantonamentului din timpul iernii: resorturi situate într-un adevărat paradis verde, cazare de lux, terenuri de fotbal unde gazonul e tuns uniform, perfect, şi condiţii de masă impecabile.

Autorităţile admit că violenţa reprezintă o problemă majoră în şcoli

Autorităţile admit că violenţa reprezintă o problemă majoră în şcoli

O.D.Miscellanea / 4 noiembrie 2022

Violenţa reprezintă o problemă cu care şcolile autohtone se confruntă de ani de zile. Autorităţile recunosc că situaţia tinde să se agraveze şi propun mai multe măsuri. Ministrul Familiei, Gabriela Firea afirmă că că "bullying-ul şi violenţa în şcoli sunt o realitate cruntă, care afectează grav copiii care trăiesc înfricoşaţi zi de zi" şi că o îngrijorează cazurile de violenţă, agresivitate şi intimidare în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Sindicaliştii din sport lansează acuzaţii grave la adresa ministerului

Sindicaliştii din sport lansează acuzaţii grave la adresa ministerului

O.D.Sport / 4 noiembrie 2022

Duelul dintre sindicaliştii din sport şi conducerea ministerului de resort continuă la o şi mai mare intensitate. Acuzaţiile sunt foarte grave, legate de angajaţi care nu fac nimic şi nici măcar nu se prezintă la locul de muncă. Povestea nu este nouă, angăjări fictive au mai existat în instituţii ale statului, dar nu trebuie uitat că în astfel de cazuri fost şi dosare soluţionate cu condamnări.

Ăi de mor de grija noastră

Cornel CodiţăEditorial / 4 noiembrie 2022

Cornel Codiţă

Proverbul ne îndeamnă să ne rugăm la Ăl de Sus, să ne ferească de prieteni, că de duşmani putem să ne ferim şi singuri. Altfel spus, să ne apere de răul pentru care n-avem ochi, pe care nici măcar nu îl bănuim, deşi e colea, lîngă noi.

Sursă foto: Facebook / Călin Dobra

Punct muzeal inedit, replica unui sanctuar din neolitic

O.D.Cultură / 4 noiembrie 2022

Lucrurile se mişcă în zona culturală şi încă există surprize frumoase pentru publicul larg. Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE -2023) va întâmpina vizitatorii cu un punct muzeal inedit, construit în localitatea Parţa, care va fi o replică a Sanctuarului neolitic, unic în lume. Punctul muzeal va fi gata în luna decembrie.

Europa se "înfierbântă" mai rapid decât restul lumii

Europa se "înfierbântă" mai rapid decât restul lumii

O.D.Miscellanea / 4 noiembrie 2022

Bătrânul continent se încălzeşte într-un ritm accelerat. Specialiştii au constat acest lucru şi oferă date interesant/alarmante. Europa s-a încălzit de peste două ori comparativ cu restul lumii în ultimele trei decenii şi a cunoscut cea mai mare creştere a temperaturii dintre toate continentele, conform unui raport al Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM).

"Investitorii ar trebui să fie mai puţin îngrijoraţi privind o recesiune în SUA"

GOLDMAN SACHS: "Investitorii ar trebui să fie mai puţin îngrijoraţi privind o recesiune în SUA"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

Rezerva Federală a crescut dobânda de referinţă cu 0,75%, pentru a patra oară la rând Powell a lăsat impresia că este posibil ca Fed să aibă o abordare mai relaxată, din decembrie, conform Business Insider  

Investitorii ar trebui să fie mai puţin îngrijoraţi privind o recesiune în Statele Unite după ultima şedinţă a Rezervei Federale, cred strategii Goldman Sachs, scrie Business Insider.

Sursă foto: Facebook / Cathie Wood

Cathie Wood mizează pe Elon Musk

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

Fondatorul Ark Invest crede că Musk poate transforma Twitter într-o super-aplicaţie Super-aplicaţiile funcţionează ca platforme "all-in-one", ce servesc unei game largi de nevoi ale utilizatorilor, precum mesagerie instant, servicii bancare sau călătorii  

Cathie Wood, fondatorul firmei de investiţii Ark Invest, crede în viziunea pe care Elon Musk o are pentru Twitter, şi chiar a investit în companie, conform CNBC.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 4 noiembrie 2022

Tranzacţii de numai 26,4 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un climat negativ pentru pieţele europene. Indicele compozit...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo