Câţiva investitori mari pariază pe o scădere puternică a pieţei bursiere americane, în următoarea perioadă

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2021

Un număr de investitori instituţionali au realizat joi o tranzacţie "masivă" în piaţa americană de opţiuni, tranzacţie ce pare să parieze pe o creştere majoră a volatilităţii cândva în următoarele trei luni, scrie Reuters. Piaţa americană a înregistrat un raliu impresionant în ultimele săptămâni care a dus indicele VIX, al "fricii" (volatilităţii) de pe Wall Street, sub nivelul de 20 de puncte în martie pentru prima dată din februarie 2020.

Tranzacţia se ridică la circa 40 de milioane de dolari şi pariază pe o explozie a VIX (CBOE Volatility Index) peste nivelul de 25 de puncte, urmată de o creştere susţinută către nivelul de 40 de puncte până la mijlocul lunii iulie, potrivit datelor consultate joi de Reuters. VIX a coborât joi, la închiderea bursei americane, sub nivelul de 17 puncte, la 16.95, cel mai scăzut nivel din data de 20 februarie încoace, când pandemia de coronavirus nu începuse să se resimtă în economie şi în pieţe.

Investitorii au cumpărat, în ultimele două ore de tranzacţionare ale şedinţei de joi de pe Wall Street, aproximativ 200.000 de contracte call pe "VIX" - care pariază pe creştere - cu un preţ ţintă între 25-40 şi expirare în luna iulie. Potrivit Trade Alert, tranzacţiile respective au reprezentat circa o treime din întreg volumul zilnic din piaţa opţiunilor pe VIX. Pentru ca tranzacţia să fie profitabilă, indicele VIX ar trebui să crească peste nivelul de 25 de puncte până cândva la mijlocul lunii iulie.

Având în vedere corelaţia negativă pe care o are VIX cu cotaţiile bursiere şi indicii bursieri, tranzacţia indică practic o perspectivă negativă (bearish) cu privire la piaţa de acţiuni. Indicele de referinţă al bursei americane, S&P 500, a încheiat ultimele şedinţe cu noi maxime istorice în condiţiile unui raliu pe susţinut pe acţiunile de tehnologie şi celelalte acţiuni de creştere.

"(Tranzacţia) este cu siguranţă notabilă. În primul rând trebuie să-ţi dai seama cine este şi ce stă în spatele ei. Pentru că este prima dată când văd aşa ceva de ceva vreme, timingul ei are mai multă semnificaţie decât deobicei. A fost executată de Morgan Stanley ceea ce-mi spune că este un fond. Este importantă pentru că reprezintă o contrapondere aşteptată la cele 46.000 de contracte call pentru S&P 500 la 4.115 cu expirare în iunie cumpărate săptămâna trecută", a scris vineri pe Twitter fostul market-maker Cem Karsan, fondator al fondului AEGEA Capital şi trader în piaţa de opţiuni.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toți traderii si jucatorii cu experiență se așteaptă la o corecție serioasă ,dacă nu chiar o prăbușire a bursei americane,pentru a permite reluarea unui ciclu normal de crestere fără intervenția Fed-ului prin limitarea strictă la atribuțiile ei de bancă centrală si nu de casă a cazinoului.Oricum la aceste nivele ale cotatiilor si dupa cel mai lung ciclu bull,numai fraierii mai intră cu bani pe sfârșit .Se vor lecui rapid .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb