Senatorul PSD Robert Marius Cazanciuc a afirmat, astăzi, că liderii politici români care au înfăptuit Mica Unire, în urmă cu 159 de ani, au ştiut să folosească diplomaţia pentru împlinirea idealurilor naţionale, menţionând, în context, că "vom fi respectaţi, apreciaţi sau sprijiniţi dacă vom demonstra că suntem inteligenţi" şi nu ne vom mai denigra ţara.
"Curtea de Casaţie de la Focşani a fost singura instituţie comună principatelor Valahiei şi Moldovei, acceptată de marile puteri la finalul Conferinţei de pace de la Paris din 1856. Una dintre principalele consecinţe ale Războiului Crimeei (1853 - 1856), purtat de o alianţă formată din Marea Britanie, Franţa, Italia şi Imperiul Otoman împotriva Rusiei a cărei expansiune ameninţa fragilul echilibru european, a fost independenţa de fapt a Ţărilor Române faţă de Imperiul Ţarist şi Imperiul Otoman. Marea Britanie şi Franţa au sprijinit eliberarea celor două ţări româneşti pentru că aveau interese în zonă, dar şi pentru că liderii politici români au ştiut să folosească diplomaţia pentru împlinirea idealurilor naţionale. La 159 de ani la unirea mică, unirea de bază, lucrurile se întâmplă la fel, se îmbină interesele şi diplomaţia",
a scris fostul ministru al Justiţiei, Robert Marius Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.
El adaugă că "vom fi respectaţi, apreciaţi sau sprijiniţi dacă vom demonstra că suntem inteligenţi şi nu şmecheri, dacă ne vom opri să denigrăm ţara doar pentru a demonstra altora că mereu altcineva este de vină şi nu incapacitatea noastră de a înţelege deopotrivă frământările şi aşteptările semenilor noştri, indiferent unde s-au născut sau trăiesc, indiferent ce nume poartă sau cum gândesc".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.01.2018, 06:31)
Un boulean ca tine considera critca PsD ului denigrare a tarii . Ce carte ati facut, neispravitilor?