CCIR poate găzdui Forumul de Afaceri Trilateral România-Armenia-Georgia

T.B.
Macroeconomie / 22 martie

CCIR poate găzdui Forumul de Afaceri Trilateral România-Armenia-Georgia

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, a avut, în data de 21 martie a.c., o întrevedere cu E.S. dl. Tigran Galstyan, noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în România, prilej cu care au fost analizate o serie de aspecte privind dinamizarea relaţiilor economice dintre cele două ţări, se arată într-un comunicat al CCIR, remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, "Apreciez în mod deosebit iniţiativa Ambasadei Republicii Armenia în România şi propunerile noului ambasador menite să dinamizeze şi să intensifice cooperarea dintre cele două state, atât pe plan comercial, cât şi pe plan investiţional. Este de salutat faptul că E.S. dl. Tigran Galstyan a ales Camera Naţională ca punct de plecare în punerea în practică a misiunii Domniei Sale de a dezvolta componenta economică, în mod categoric, cele două state având nevoie de un impuls prin care companiile să acceseze pieţele din România şi, respectiv, din Armenia. Totodată, datorită intenţiei Republicii Armenia de a extinde cooperarea cu celelalte state europene, valorificând poziţia sa de mediator a dialogului politic între Uniunea Europeană şi unele state din regiune, suntem convinşi că vom putea atrage o serie de elemente ale potenţialului comun, inclusiv prin implicarea altor state din regiune de care ne leagă interese comune, cum ar fi Georgia", a declarat preşedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Conform CCIR, "Armenia are nevoie să dezvolte relaţii economice cât mai puternice cu statele Uniuni Europene, iar în acest sens suntem implicaţi în construirea unui nou coridor de transport ce va lega Marea Neagră, prin portul Poti, de Orientul Îndepărtat. De asemenea, intenţionăm să acţionăm pe lângă autorităţile române pentru redeschiderea zborului direct Bucureşti-Erevan. În ceea ce priveşte strict relaţia economică cu România, profit de această întâlnire pentru a propune organizarea, la Bucureşti, a unui forum de afaceri trilateral, România-Armenia-Georgia, centrat în special pe sectorul energetic, transportul maritim şi agricultură", a declarat E.S. dl. Tigran Galstyan, noul Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb