CE propune îmbunătăţirea reţelei de căutare de locuri de muncă EURES

F.A.
Internaţional / 17 ianuarie 2014

Reţeaua paneuropeană de căutare de locuri de muncă, EURES, ar urma să fie consolidată, conform unei propuneri înaintate recent de Comisia Europeană (CE).

Scopul acestei iniţiative este de a pune la dispoziţie mai multe oferte de locuri de muncă, de a creşte probabilitatea găsirii unor locuri de muncă potrivite calificării profesionale şi de a-i ajuta pe angajatori, în special întreprinderile mici şi mijlocii, să îşi ocupe posturile vacante mai rapid şi mai eficient, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

CE menţionează că, odată adoptată de Consiliul de Miniştri al UE şi de Parlamentul European, propunerea "i-ar ajuta pe oameni să facă o alegere cât mai în cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte deplasarea în străinătate în vederea ocupării unui loc de muncă".

Comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, a subliniat: "Propunerea Comisiei reprezintă un pas ambiţios în lupta împotriva şomajului într-un mod foarte practic. Aceasta ar contribui la corectarea dezechilibrelor de pe piaţa muncii, prin intensificarea schimbului de posturi vacante la nivelul întregii UE şi prin asigurarea unei congruenţe mai precise între locurile de muncă disponibile şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă. Reţeaua EURES îmbunătăţită ar facilita mobilitatea forţei de muncă şi ar contribui la realizarea unei pieţe cu adevărat integrate a forţei de muncă din UE".

Noile norme propuse ar eficientiza EURES, ar duce la recrutări mai transparente şi la o mai strânsă colaborare între statele membre, potrivit sursei citate.

Astfel, EURES ar putea: să ofere mai multe anunţuri referitoare la posturi disponibile în UE pe portalul de internet EURES, inclusiv anunţuri provenind de la serviciile private de ocupare a forţei de muncă; să ofere informaţii de bază privind piaţa muncii din UE şi EURES oricărei persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau oricărui angajator din întreaga Uniune; să le ofere candidaţilor şi angajatorilor servicii de sprijin în materie de mobilitate, pentru a facilita recrutarea şi integrarea lucrătorilor în cadrul noului post din străinătate; să îmbunătăţească procesul de coordonare şi de schimb de informaţii între statele membre cu privire la deficitele şi surplusurile forţei de muncă de la nivel naţional, astfel încât mobilitatea să devină parte integrantă din politicile lor de ocupare a forţei de muncă.

"Aceste îmbunătăţiri ar fi în interesul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi în cel al întreprinderilor de toate mărimile, dar în special al întreprinderilor mici şi mijlocii, deoarece este posibil ca ele să nu îşi poată permite în prezent să recruteze forţă de muncă din străinătate fără serviciile pe care EURES le oferă gratuit", se mai arată în comunicatul CE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb