Cea mai mare bursă de criptomonede din lume investeşte 200 de milioane de dolari în Forbes

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 februarie 2022

Sursa foto: www.forbes.com

Sursa foto: www.forbes.com

Compania care editează revista Forbes se listează anul acesta, la New York

Binance Holdings, operatorul celei mai mari burse de criptomonede din lume - după volumul tranzacţiilor, face o investiţie strategică de 200 de milioane de dolari în Forbes Global Media Holdings Inc., compania care editează revista Forbes, anunţă Financial News London. Investiţia vine într-un moment în care Forbes se pregăteşte să se listeze la bursă prin intermediul Magnum Opus Acquisition Ltd. - o companie de achiziţii cu scop special (SPAC).

Investiţia Binance reprezintă jumătate din angajamentele de plasamente private în sumă de 400 de milioane de dolari anunţate de Forbes şi Magnum Opus Acquisition pentru finalizarea acordulului dintre editură şi firma SPAC.

Acordul cu Binance este aşteptat să se finalizeze până la sfârşitul lunii martie, conform declaraţiilor transmise săptămâna trecută de Forbes şi Magnum Opus, care au subliniat: "Tranzacţiile cu Magnum Opus şi Binance vor ajuta Forbes să-şi maximizeze brandul şi valoarea".

Binance va ajuta la consilierea Forbes cu privire la activul său digital şi strategia "Web3" - o versiune încă nerealizată a internetului, în care aplicaţiile "descentralizate" bazate pe blockchain şi criptomonede sunt utilizate pe scară largă.

Binance a renunţat la un proces împotriva Forbes, anul trecut

În februarie anul trecut, Binance a renunţat la un proces împotriva Forbes, revistă cu o existenţă de 104 ani.

În 2020, Binance a dat în judecată Forbes şi doi dintre jurnaliştii săi pentru defăimare în legătură cu o ştire publicată în octombrie de revistă privind structura corporativă a bursei de criptomonede.

Doi directori ai Binance - cel de comunicaţii, Patrick Hillman, şi cel al diviziei de capital de risc, Bill Chin, se vor alătura consiliului de administraţie al Forbes la încheierea tranzacţiei anunţate săptămâna trecută, conform Reuters.

"Pot confirma că independenţa editorială a Forbes va rămâne sfântă şi complet independentă de Binance", a declarat purtătorul de cuvânt al Binance, Simon Matthews.

Forbes se va lista la New York Stock Exchange sub simbolul "FRBS"

Forbes Global Media Holdings a anunţat, în august 2021, că se va lista la New York Stock Exchange (NYSE) prin intermediul unei fuziuni cu Magnum Opus Acquisition, tranzacţie care evaluează entitatea nou-creată la 630 de milioane de dolari. Un SPAC (special purpose acquisition company) este o societate care nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO (ofertă publică iniţială). SPAC-ul foloseşte banii din listare pentru cumpărarea altei companii.

Forbes se va lista la New York Stock Exchange sub simbolul "FRBS".

Conform planului, Forbes, care este una dintre cele mai vechi companii de media din Statele Unite, fuzionează cu Magnum Opus Acquisition din Hong Kong, societate condusă de Jonathan Lin, fost director al societăţii Point72, deţinută de miliardarul Steven Cohen. Afacerea îi va permite companiei Forbes să profite în continuare de transformarea sa digitală, iar noua entitate va folosi tehnologii şi informaţii bazate pe date pentru a atrage o audienţă mai implicată, precum şi fluxuri de venituri importante.

În luna martie 2021, Magnum Opus a atras 200 de milioane de dolari printr-o ofertă publică iniţială.

În august 2021, directorul executiv al Forbes, Mike Federle, declara citat de CNBC, că acordul cu Magnum Opus va face ca Forbes să investească în continuare în produsele orientate spre consumator, întrucât compania îşi reduce dependenţa de veniturile din mass-media.

În vreme ce veniturile generate de ediţiile tipărite ale publicaţiilor sunt în scădere, compania Forbes şi-a dublat evenimentele live şi alte francize majore, dintre care majoritatea au devenit virtuale în timpul pandemiei. În 2020, compania a avut venituri de 163 de milioane de dolari, iar pentru 2021 estima ca acestea să urce la 193 de milioane de dolari. În primele nouă luni ale lui 2021, veniturile Forbes au fost de 165 de milioane de dolari, mai mari cu 34% faţă de perioada similară din 2020, conform anunţului făcut de companie în 29 noiembrie.

Mike Federle mai spunea anul trecut: "Am creat o audienţă şi o afacere de amploare cu 150 de milioane de oameni. Finanţarea pe care o vom obţine prin listare ne va permite să creăm produse personalizate care să se adreseze publicului nostru divers, pe măsură ce ne concentrăm pe conversia directă către consumator".

Federle va rămâne directorul noii entităţi, iar echipa de conducere nu va fi schimbată.

În opinia lui Federle, SPAC-urile reprezintă "o modalitate excelentă de a strânge capital, într-un mod liber".

Reuters scria în aprilie 2021 că Forbes a fost în discuţii şi cu alţi ofertanţi, inclusiv cu un consorţiu condus de investitorul în tehnologie Michael Moe, care i-ar fi permis să rămână în proprietate privată.

Familia fondatorului Forbes are o deţinere minoritară în companie

Forbes, societate cu sediul în Jersey City, a fost fondată în 1917 de către B.C. Forbes, jurnalist de afaceri şi editorialist născut în Scoţia, care s-a mutat mai târziu la Johannesburg şi a lucrat la un ziar sud-african condus de scriitorul britanic Edgar Wallace. Fiul lui Forbes, Malcolm, s-a alăturat revistei în 1945. După Malcolm, revista a fost condusă de fiul său Steve Forbes, în prezent preşedinte şi redactor-şef, care a încercat fără succes să candideze în alegerile primare republicane pentru preşedinţia SUA, în 1996 şi 2000. Familia lui B.C. Forbes are o deţinere minoritară în Forbes.

Compania Forbes a fost evaluată la 475 de milioane de dolari în 2014, când grupul de investitori Integrated Whale Media Investments din Hong Kong a cumpărat participaţia majoritară din aceasta, de 95%.

Boom-ul înregistrat în ultimul an pe piaţa criptomonedelor a generat o avere pentru fondatorul şi directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao. Conform indicelui Bloomberg Billionaires, averea lui Zhao este estimată la 86,8 miliarde de dolari, acesta fiind al 12-lea bogătaş al lumii. Cunoscuta listă a bogătaşilor realizată de Forbes îl include pe Changpeng Zhao, dar cu o avere netă estimată mult mai mică. O mare parte din averea sa este legată deţinerea de la Binance.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb