Cei mai mulţi turişti au ales muntele, nu litoralul

E.O.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 septembrie 2023

Cei mai mulţi turişti au ales muntele, nu litoralul

English Version

Vara călduroasă pare să-i fi trimis pe români mai mult la munte decât la mare, aceştia preferând în primul rând zonele răcoroase, în detrimentul plajelor. Astfel, Braşovul ocupă prima poziţie în topul celor mai populare destinaţii ale verii, fiind urmat de Eforie Nord, Costineşti, Bucureşti şi Mamaia, conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, care a realizat un studiu pe baza rezervărilor din perioada iunie-iulie 2023.

Turiştii au profitat din plin şi de cele două minivacanţe din timpul verii, respectiv cea de 1 Iunie şi Rusalii, când bugetarii au avut un weekend prelungit de cinci zile, şi cea de Sf. Maria, cu liber pe 14 şi 15 august, acestea fiind cele mai pline perioade din punctul de vedere al rezervărilor.

Preţurile şi destinaţiile verii

Tarifele acestei veri s-au menţinut, în linii mari, la valorile din sezonul trecut, potrivit sursei citate, care exemplifică: "Preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru un cuplu a fost de 340 de lei în intervalul iunie - august 2023, pe când preţul mediu pentru o noapte de cazare pentru o familie (doi adulţi + doi copii) a fost de 536 de lei. Pentru două nopţi de cazare în România, turiştii au plătit 763 de lei per sejur (două persoane), respectiv 1.150 de lei per sejur (familie). Pentru cinci nopţi de cazare în ţară, românii au scos din buzunare 1.823 de lei per sejur (două persoane), respectiv 2.656 de lei per sejur (familie).

Cel mai ieftin pachet de pe Travelminit.ro a fost vândut într-un hotel din Saturn la preţul de 173 de lei, un pachet pentru un sejur de doi adulţi (două nopţi). De asemenea, cel mai ieftin pachet pentru familie a fost vândut în Miercurea Ciuc, la preţul de 850 de lei, pentru patru adulţi, pe o durată de cinci nopţi. Nu în ultimul rând, cel mai ieftin pachet pentru familii de pe litoral a fost vandut în staţiunea 2 Mai, la preţul de 1.200 lei, pentru patru persoane, pe o durată de cinci nopti".

Potrivit raportului Travelminit.ro, turiştii caută acum pachete complexe pentru vacanţele lor, care să includă mai mult decât o simplă cazare. De exemplu, cei care merg la mare caută plajă privată, şezlonguri şi umbrele incluse în pachet, astfel încât să se bucure de un sejur confortabil, cu mai multe facilităţi incluse. Mulţi dintre cei care fac rezervări pe Travelminit.ro caută camere cu privelişte sau camere care au cadă cu hidromasaj. În cazul celor mai romantici, sunt la mare căutare camerele cu decor romantic, în care să regăsească petale de trandafiri şi şampanie.

"Primim adesea întrebări din partea clienţilor Travelminit şi încercăm întotdeauna să lucrăm cot la cot cu hotelierii şi cu reprezentanţii unităţilor de cazare pentru a le oferi cea mai bună experienţă de vacanţă. De exemplu, înainte de a alege o unitate de cazare, turiştii pun întrebări privind distanţa dintre hotel şi plajă/punctele lor de interes, opţiunile de transport de la destinaţie, programul Spa-ului sau variantele de parcare. Există, însă, şi o categorie de întrebări mai puţin obişnuite, dar care ţin de confortul personal al turiştilor. Acestea sunt legate, de exemplu, de calitatea nisipului de pe plajă (mai exact, cât de fin este) sau de dotările aparatului de cafea din cameră (dacă este cu boabe sau capsule)", spune Domokos Rudolf, liderul echipei de relaţii cu clienţii de la Travelminit.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb