CEL MAI MARE FURNIZOR DE PLĂŢI ONLINE DIN CHINA  Ant Group a primit aprobarea pentru listarea la Shanghai

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 septembrie 2020

Ant Group a primit aprobarea pentru listarea la Shanghai

Ant Group Co., companie controlată de Jack Ma, fondatorul gigantului chinez de e-commerce Alibaba Group Holding Ltd., a obţinut, vineri, aprobarea STAR Market din Shanghai pentru lansarea ofertei publice iniţiale (IPO), după care urmează să îşi înregistreze listarea la autoritatea de reglementare a pieţei de capital din China. Potrivit unor surse citate de presa străină, compania se va prezenta săptămâna aceasta şi în faţa comisiei de listări de la Hong Kong Stock Exchange (HKEX).

Odată ce înregistrarea listării Ant va fi acceptată de Comisia de Reglementare a Valorilor Mobiliare din China, iar HKEX va aproba planul de listare duală, compania poate începe marketingul preliminar al ofertei.

Amintim că Ant Group ţinteşte o evaluare de circa 225 de miliarde de dolari în operaţiunea de listare a sa la bursele din Hong Kong şi Shanghai, după cum afirmă unele surse, iar dacă operaţiunile se vor derula conform planului, va fi cea mai mare din toate timpurile, depăşind IPO-ul lansat anul trecut de gigantul petrolier saudit Aramco, care a atras 29,4 miliarde de dolari.

Ant Group are în plan să deschidă perioada de subscriere a ofertei după vacanţa de Ziua Naţională a Chinei, care are loc în perioada 1-8 octombrie, potrivit surselor.

Ant Group este compania care domină sectorul plăţilor mobile din China, oferind împrumuturi, operaţiuni de plăţi, asigurări şi servicii de gestionare a activelor prin intermediul aplicaţiilor mobile. Cunoscut în trecut ca Ant Financial, grupul financiar a crescut substanţial în baza platformei de plăţi Alipay, unul dintre cele două servicii majore de profil din China, care are 1,3 miliarde de utilizatori la nivel mondial. De-a lungul anilor, Ant Group şi-a extins baza de clienţi ca să-şi majoreze veniturile şi profiturile.

Compania chineză vrea să folosească banii obţinuţi din IPO pentru expansiunea serviciului său de plăţi peste hotare şi să-şi consolideze capacităţile de cercetare şi dezvoltare, potrivit prospectului de listare. De IPO-ul care va avea loc la Hong Kong se ocupă China International Capital Corp. (CICC), Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. şi Morgan Stanley. Credit Suisse este coordonator global al tranzacţiei, conform unor surse citate de Bloomberg.

De IPO-ul de la Shanghai se ocupă CICC şi CSC Financial Co.

Ant Group a obţinut un profit de 21,9 miliarde de yuani (3,2 miliarde de dolari) în primele şase luni din 2020, cu peste 1.000% mai mare decât cel de 1,9 miliarde de yuani consemnat în semestrul întâi din 2019, conform prospectului de listare publicat de companie. Veniturile Ant Group au sporit cu 38% în acelaşi interval, la 72,5 miliarde de yuani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb