CEL MAI MARE VOLUM DE LISTĂRI PUBLICE INIŢIALE DIN ULTIMII ZECE ANI EY: "369 de oferte publice au atras 33,7 miliarde de dolari, în primul trimestru"

Ziarul BURSA #Internaţional / 12 aprilie 2017

Bursele din China au fost cele mai active, găzduind 182 de IPO-uri

Activitatea de listări publice iniţiale de la nivel global (IPO) a avut parte de un start promiţător în primul trimestru al anului 2017, datorat în mare parte câştigurilor obţinute pe piaţa Asia-Pacific şi faptului că SUA au găzduit primele două megatranzacţii ale anului, potrivit unui studiu EY.

În primele trei luni ale anului, cele 369 de oferte publice au atras 33,7 miliarde de dolari, marcând o creştere de 92% a numărului de IPO-uri şi de 146% a capitalului atras, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată raportul trimestrial "EY Global IPO Trends: Q1 2017".

Primul trimestru din 2017 a înregistrat cea mai intensă activitate de la nivel global din ultimii zece ani, în privinţa numărului de IPO-uri,

Potrivit EY, regiunea Asia-Pacific, condusă de China, a dominat din nou activitatea IPO globală în primul trimestru al lui 2017, cumulând 70% din numărul total de oferte publice iniţiale şi 48% din capitalul atras: "Bursele din China au fost cele mai active, găzduind 182 de IPO-uri. Cu toate acestea, activitatea s-a răspândit în întreaga regiune generând o serie de listări publice pe pieţele din Japonia (27), Australia (23), Asia de Sud-Est (14) şi Coreea de Sud (12). Pe termen scurt, efervescenţa de pe piaţa din China, şi prin extensie din regiunea Asia-Pacific, este de aşteptat să continue şi să domine piaţa globală de listări publice, având în vedere intenţiile estimate ale Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare (CSRC) de a finaliza listările restante şi de a accelera ritmul de aprobări în 2017".

În contextul creşterii incertitudinii geopolitice, activitatea IPO din regiunea EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu şi Asia) a crescut cu 8,5 %, situându-se pe locul al doilea, după regiunea Asia-Pacific, conform comunicatului citat, care mai arată: "IPO-urile din regiune, în primul trimestru din 2017, au reprezentat 21% din numărul global de IPO-uri şi 15% din capitalul atras. Bolsa de Madrid, London Main şi AIM, Bombay Main Market şi SME au fost cele mai active trei pieţe în privinţa capitalului atras. India şi Marea Britanie au fost pieţele regionale cele mai active, cu 26, respectiv 12 IPO-uri, urmate de Arabia Saudită, care a listat 7 noi oferte pe platforma sa, «Nomu - Parallel Market»" o piaţă alternativă de capital, cu cerinţe de listare mult mai accesibile".

Activitatea IPO din SUA a avut un start puternic în 2017, depăşind primul trimestru din 2016 atât în ceea ce priveşte numărul de IPO-uri, cât şi în ceea ce priveşte capitalul atras, precizează EY: "Trimestrul a înregistrat un număr total de 24 de IPO-uri (o creştere de 200% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), care însumează 10,8 miliarde de USD. New York Stock Exchange ocupă primul loc în privinţa capitalului atras, graţie celor două megatranzacţii globale în valoare de peste 1 miliard de USD".

Compania estimează că IPO-urile globale vor continua să crească în 2017, în special în zona Asia-Pacific.

Analiza EY include tranzacţiile încheiate până pe 24 martie 2017, precum şi estimările EY privind tranzacţiile care se vor încheia până la sfârşitul lunii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb