Certificarea din punct de vedere al sustenabilităţii, aplicată de acum şi mobilierului office

Elena Deacu
Comunicate de presă #Construcţii / 29 aprilie 2015

Techno Office, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de furnizori de soluţii complete pentru amenajarea spaţiilor de birouri, anunţă că producătorul de mobilier Haworth, pe care îl reprezintă în exclusivitate pe plan local, a susţinut dezvoltarea programului "level", o posibilitate de certificare a sustenabilităţii mobilierului office.

Astfel, Haworth, unul dintre liderii producătorilor de soluţii pentru spaţii de birouri, a jucat un rol activ în dezvoltarea unui ghid unitar pentru evaluarea mobilierului de birouri, la nivel european.

Noul program, denumit "level", care vizează certificarea sustenabilităţii mobilierului de birou, va fi implementat până la finalul anului 2015 şi va elimina nevoia producătorilor şi a clienţilor de a coopera cu multiple branduri din Europa şi oferă siguranţa utilizării unor produse cu impact redus asupra mediului. Haworth a participat îndeaproape la dezvoltarea acestui standard de sustenabilitate care a fost introdus de către Federaţia Europeană a Mobilerului Office (FEMO) în primul trimestru al anului 2014.

Noul standard de sustenabilitate înglobează criterii prevăzute de dispoziţiile naţionale şi directivele privind achiziţiile publice din Europa. Acesta evaluează produsul, spaţiul în care se desfăşoară producţia, precum şi producătorul din punct de vedere al unui întreg, în conformitate cu criterii sociale şi ecologice. Standardul de sustenabilitate vizează patru categorii: Materiale, Energie şi Atmosferă, Sănătatea Oamenilor şi a Ecosistemului, precum şi Responsabilitatea Socială, iar calificativele care pot fi obţinute sunt: Nivelul 1, Nivelul 2 şi Nivelul 3, cel din urmă fiind cel superior.

"Suntem foarte încântaţi de dezvoltarea standardului european de sustenabilitate, care ne va fi de folos la creşterea eficienţei şi la îmbunătăţirea comunicării. De asemenea, suntem extrem de bucuroşi că Federaţia Europeană a Mobilerului Office intenţionează să implementeze programul de certificare până la finalul anului 2015", a declarat Bianca Doenicke, Manager Departament European EHS & Sustainability în cadrul Haworth.

Noul standard de sustenabilitate a fost dezvoltat de către un grup de experţi alcătuit din reprezentanţi ai asociaţiilor naţionale de mobiler office, asociaţii de certificare şi producători de mobilier care au colaborat în ultimii ani la acest proiect. Haworth a participat activ în întreg procesul şi a furnizat două dintre produsele sale pentru a testa accesibilitatea şi fezabilitatea standardului în cadrul etapei incipiente. Atât colecţia de sisteme de depozitare "Vados", cât şi scaunul de lucru "Comforto 89 - Zody chair" au fost evaluate de către terţe părţi neutre şi au obţinut certificarea "Nivel 3".

"Certificarea "level" este, practic, o continuare firească a programelor care vizează evaluarea spaţiilor în care companiile îşi desfăşoară activitatea. Aşadar, acestea pot oferi acum angajaţilor nu doar siguranţa unui loc de muncă sănătos şi ecologic, ci îşi pot completa lista de atuuri cu piese de mobilier atent selecţionate şi în conformitate cu standardele de mediu europene", a completat Iuliana Carata, General Manager Techno Office.

Înfiinţată în 2008, Techno Office este o companie cu capital mixt, deţinută de Iuliana Carata şi Marco Magnani. Techno Office oferă soluţii complete pentru amenajarea spaţiilor de birouri, de la consultanţă până la implementarea proiectului.

În România, compania este importator exclusiv al brandului Haworth şi oferă produse si sub alte branduri precum About Office, Styloffice, Sitland, Pedrali, Metalmobil, Luxy, Caimi, Emmegi, Arper.

Haworth este unul dintre cei mai importanţi producători de mobilier pentru birouri şi un pionier în proiectarea conceptelor moderne pentru spaţiile de lucru.

Fondat în 1948, Haworth este un business de familie, prezent - prin cei peste 650 distribuitori - în 120 ţări din întreaga lume. În 2014, valoarea netă a vânzărilor companiei a atins 1,8 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb