CHICHIRĂU (USR): Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae nu au noţiuni elementare de politică monetară

I.M.
Politică / 17 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Deputatul USR Cosette Chichirău consideră că Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, iniţiatorii proiectului privind statutul Băncii Naţionale a României, care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate, nu au noţiuni elementare de politică monetară.

"Două lucruri importante trebuie reţinute când vorbim de repatrierea aurului în România - iniţiatorii sunt Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, oameni care nu au noţiuni elementare de politică monetară; şi doi: este vorba de credibilitatea externă a României. Acest aur asigură faptul că România îşi poate plăti datoriile în caz de crize economice sau geopolitice. În acest moment, ratingul de ţară este mai favorabil pentru că avem această rezervă certificată de părţi terţe şi de asemenea costul împrumutului, deşi a crescut, este puţin mai scăzut pentru că România are aceste rezerve. Deşi rezervele de aur şi de valută nu sunt singurul factor care contează în costul cu care se împrumută România de pe pieţele internaţionale şi în ratingul de ţară sunt totuşi un factor important. De aceea este important ca România să menţină aceste rezerve", a declarat Chichirău la Parlament, conform Agerpres.

Ea a spus că nu este clar ce s-ar întâmpla dacă rezervele ar fi repatriate.

"S-a spus aici (în Comisia pentru buget - n.r.) că ar trebui deblocate. Deblocate asta înseamnă vândute, transformate în altceva, folosite pentru altceva, asta nu e foarte clar. Iniţiatorii nu au aceste noţiuni elementare de economie şi nu au spus ce altceva ar face cu acest aur şi de ce exact ar trebui repatriat", a explicat deputatul USR.

La rândul său, Claudiu Năsui a precizat că motivele pentru care se cere repatrierea aurului ar fi frica de sancţiuni viitoare şi că aurul depozitat la Londra ar putea fi pus sub sechestru.

"Şi atunci ne întrebăm dacă Guvernul, Liviu Dragnea, Şerban Nicolae au în perspectivă aşa ceva şi s-au gândit la aşa ceva şi s-au gândit să facă fapte care să provoace sancţiuni internaţionale sau pentru că vor ca acest aur să scape de sub auditul unui terţ, care să confirme cantitatea de aur şi atunci să vrea ei să îl folosească în alte moduri", a spus Năsui, scrie Agerpres.

Comisia de buget - finanţe a Camerei Deputaţilor a dat, marţi, raport favorabil proiectului iniţiat de parlamentarii social-democraţi Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae privind statutul Băncii Naţionale a României, care vizează limitarea rezervelor de aur ale ţării din străinătate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb