Chiliman a părăsit ÎCCJ, după expirarea ordonanţei de reţinere

F.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 19 iunie 2015

Chiliman a părăsit ÎCCJ, după expirarea ordonanţei de reţinere

Actualizare

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare în dosarul în care DNA solicită arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit surselor din presă.

Ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă pe numele lui Chiliman a expirat.

La ieşire din sala de judecată, Chiliman a declarat că se consideră complet nevinovat.

(A.C.)

------------

Actualizare Şedinţa în care DNA cere arestarea lui Chiliman a început

Şedinţa de judecată în care Andrei Chiliman este prezentat de procurorii DNA cu propunerea de arest preventiv a început la Curtea Supremă, potrivit Realitatea TV.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:15 Chiliman a fost adus astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, a fost adus astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde urmează ca procurorii să ceară arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile, precizează mai multe surse din presă.

---

Actualizare 09:30 Consilierii Primarului Chiliman au fost reţinuţi pentru 24 de ore

Procurorii DNA precizează că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 18 respectiv 19 iunie 2015, a inculpaţilor: Ioana Costescu, consilier personal al primarului Sectorului 1, Brad Ion, consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1, şi Vlad Moisescu.

---

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut de procurori pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, urmând a fi prezentat azi Tribunalului Ploieşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, arată DNA.

În dosar sunt urmăriţi penal Vlad Moisescu şi Ioana Costescu, consilier personal al primarului Sectorului 1, ambii pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de influenţă, iar Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucureşti, pentru constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

DNA precizează că, încă din 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Moisescu, a fost constituit un grup infracţional organizat, compus din acesta, Ioana Costescu, Andrei Chiliman şi Ion Brad, care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie şi asimilate acestora, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.

"Suspectul Moisescu coordona grupul infracţional, solicita şi încasa comisioanele, respectiv dispunea cu privire la modalitatea gestionării acestora, suspecţii Costescu şi Brad derulau activităţi de determinare a plăţii comisioanelor şi de încasare a acestora, iar inculpatul Andrei Chiliman, prin prisma atribuţiilor conferite de funcţia sa, garanta favorizarea societăţilor agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor şi ulterior, pe parcursul derulării acestora. Banii primiţi de la reprezentanţii societăţilor comerciale, în modalitatea descrisă mai sus, au fost împărţiţi între suspecţii Moisescu, Costescu, Brad, Chiliman şi filiala unui partid politic, în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% partidul respectiv - filiala sector 1", susţin procurorii.

DNA arată că diferenţa de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcţionarilor care au sprijinit, în diferite modalităţi, la derularea activităţilor ilicite.

"Concret, grupul infracţional a obţinut de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, beneficiare a unor contracte de lucrări publice (lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din sectorul 1 al municipiului Bucureşti, inclusiv servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier), sumele de 300.000 lei respectiv 38.481.488 lei. Aceasta din urmă sumă de bani a reprezentat un procent de 10% din plăţile efectuate de către Primăria Sectorului 1 Bucureşti către firma respectivă, în perioada 2007 - 2014, în baza contractelor încheiate cu instituţia publică menţionată", au mai reţinut anchetatorii.

Primarul Sectorului 1 a aterizat ieri, din avionul care l-a adus de la Bruxelles, direct în braţele poliţiştilor, care l-au dus cu mandat la DNA Ploieşti.

Întrebat, la ieşirea din aeroport, despre acuzaţiile care îi sunt aduse de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Chiliman a răspuns: "Nu am făcut niciodată aşa ceva".

Primarul Sectorului 1 a participat, la Bruxelles, la ceremonia de decernare a premiului "Roger Léron 2015", acordat pentru contribuţia adusă la dezvoltarea surselor de energie durabilă în UE, edilul fiind unul dintre cei nominalizaţi, alături de reprezentanţii Austriei, Suediei şi Irlandei. Premiul, decernat de către Federaţia Europeană a Agenţiilor şi Regiunilor pentru Energie şi Mediu (FEDARENE), la care s-au înscris 12 state UE, a fost câştigat de reprezentantul Austriei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. E bine ca se uita si in curtea PNL. Toti sunt la fel, daca ma gandesc mai bine PNL -istii sunt mai lacomi, creeaza mai facil structuri de furt organizate laborios, sunt de mai multi ani la putere, decat PSD-istiii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb