ZIARUL BURSA

19 iunie 2015
Ediţia din 19.10.2024
Grecii susţin că are loc un complot pentru provocarea ieşirilor de capital

BCE NU E SIGURĂ CĂ BĂNCILE GRECEŞTI VOR FI DESCHISE LUNI Grecii susţin că are loc un complot pentru provocarea ieşirilor de capital

ALINA VASIESCUInternaţional / 19 iunie 2015

Actualizare 16:39 Reuters: BCE a extins finanţarea acordată băncilor elene, încrezătoare în deblocarea negocierilor dintre Grecia şi creditorii săi

Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat, pentru a doua oară în această săptămână, plafonul liniei de finanţare de urgenţă (ELA) destinată creditorilor eleni, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Guvernatorul Băncii Centrale a Greciei consideră că sistemul bancar elen este stabil

Ministrul de Finanţe al Austriei: "Nu ştim dacă Grecia va face o nouă propunere creditorilor săi"

Rusia ia în considerare posiblitatea de a oferi asistenţă financiară Greciei

Grecia a făcut rost de bani de la ruşi prin Turkish Stream

----------------

Ministrul grec de Finanţe Yanis Varoufakis acuză banca centrală a ţării că alimentează temerile legate de criza lichidităţilor, relatează Bloomberg. De asemenea, Guvernul elen susţine că are loc un complot pentru provocarea ieşirilor de capital de Grecia.

Tsipras: "Grexitul ar reprezenta începutul sfârşitului zonei euro"

Comisie parlamentară elenă: "Datoria publică a Greciei este ilegală, nelegitimă şi odioasă"

FMI: Atena nu va beneficia de o perioadă de graţie dacă nu-şi plăteşte datoria

A prins Carpatica, în sfârşit, buchetul de flori?

J. C. FLOWERS, ULTIMA SPERANŢĂ A prins Carpatica, în sfârşit, buchetul de flori?

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 19 iunie 2015

CĂLIN RECHEA

A fost linişte la ultima Adunare Generală a Acţionarilor Băncii Carpatica. Proprietarii deţinători ai unor cote minoritare, dar probabil şi acţionarul majoritar, care a lipsit din motive "obiective", au văzut ce scrie pe zid înainte de impact.

Votul deţinătorilor a circa 43% din capitalul social, deveniţi "majoritari" prin bunăvoinţa BNR, a deschis calea unui proces anevoios de redresare a instituţiei financiare cu capital românesc.

Chiliman a părăsit ÎCCJ, după expirarea ordonanţei de reţinere

Chiliman a părăsit ÎCCJ, după expirarea ordonanţei de reţinere

F.A.Anticorupţie / 19 iunie 2015

Actualizare

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare în dosarul în care DNA solicită arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, potrivit surselor din presă.

Consilierii Primarului Chiliman au fost reţinuţi pentru 24 de ore

ASF şi "ciobanii" - în lumi paralele

ASF şi "ciobanii" - în lumi paralele

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 19 iunie 2015

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) confirmă că nu a făcut nici o promovare pentru oferta de titluri de stat pentru populaţie, ceea ce era evident pentru toată lumea, având în vedere că gradul de subscriere a emisiunii de 100 de milioane de lei era sub 40%, ieri.

"În Roma antică, faliţii erau tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau"

VICEPREŞEDINTELE CEC BANK: "În Roma antică, faliţii erau tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau"

Adriana RăduţăBănci-Asigurări / 19 iunie 2015

În Roma antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau, în Evul Mediu erau legaţi la stâlpul infamiei, iar în epoca modernă erau băgaţi la închisoarea datornicilor, a amintit ieri vicepreşedintele CEC Bank, Mirela Iovu, vorbind despre legile insolvenţei, chiar în ziua în care preşedintele ţării promulga legea insolvenţei persoanelor fizice.

Noi dosare din cele disjunse, câştigate împotriva Volksbank

E.O.Bănci-Asigurări / 19 iunie 2015

Noi dosare individuale obţinute din cele colective în urma disjungerii de către instanţă au fost câştigate de clienţi împotriva Volksbank, banca fiind obligată să returneze "comisioanele de risc şi dobânzile legale" din contractele de credit, potrivit avocatului Adrian Cuculiş, care spune: "Falsa ofertă a BT (n.r. Banca Transilvania, care a cumpărat Volksbank) pe care foarte mulţi au fost obligaţi să o accepte fiind în pragul executării silie nu a făcut altceva decât să şteargă «murdăria» făcută de Volksbank şi să pozeze BT în persoana poliţisului bun din filmele americane".

Lotul "Poşta Română" a fost trimis în judecată

Lotul "Poşta Română" a fost trimis în judecată

OVIDIU VRÂNCEANUAnticorupţie / 19 iunie 2015

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Marius Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, însărcinat cu restructurarea Companiei Naţionale Poşta Română SA (CNPR). Fecioru este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă.

Banca Elveţiei menţine dobânda negativă

Banca Elveţiei menţine dobânda negativă

V.R.Jurnal de criză / 19 iunie 2015

Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a decis, ieri, să păstreze dobânda de politică monetară la nivelul negativ de -0,75%, reiterând că este pregătită să ia noi măsuri pentru susţinerea deprecierii francului, pe care îl consideră "puternic supraevaluat".

Rudolf Schweitzer - Cumpăna. Căluţ

PLASAMENTE ALTERNATIVE Artă pentru toate sezoanele

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 19 iunie 2015

Un posibil banc de piaţă cu umor din acela chinuit, americănesc, ar suna aşa: Cum ştie un pasionat de artă că e vară? Se ţine Licitaţia de vară de la Artmark. Gata, v-aţi oprit din râs? Să vedem, atunci, cu un umor local, dres cu sarcasm, ce s-a vândut la numita licitaţie ţinută miercurea trecută. Orice s-ar fi cumpărat, este un gest firesc, oferta fiind una densă, delicioasă, demnă de toată atenţia, fie cea de început de pasiune, fie de confirmare focusată a unor opţiuni bine argumentate. Explicaţia vine şi din actele de provenienţă a loturilor din ofertă, care vorbesc, simplu şi direct, de "colecţiile Marie-Jeanne (Diamandy) şi Nicolae Bastaki, Ion Mateescu, Vasile Stoica, dr. Gustave Müller, Ion Musceleanu, Emanoil Pantazi".

ÎN PERIOADA URMĂTOARE, Studiu New Kopel Group: "Peste jumătate dintre cetăţeni vor să-şi cumpere o maşină"

LARISA BĂNICĂInvestiţii Personale / 19 iunie 2015

Mai mult de jumătate dintre cetăţeni sunt interesaţi să-şi cumpere o maşină în perioada următoare şi aproape două treimi dintre ei ar alege o maşină second hand, comparativ cu 37,3% care ar opta pentru o maşină nouă, potrivit unui studiu prezentat, ieri, de Hezi Shayb, CEO al companiei de leasing operaţional New Kopel Group.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

AT&T, amendată cu 100 de milioane de dolari

ALINA VASIESCUInternaţional / 19 iunie 2015

Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) din SUA va amenda AT&T Inc. cu 100 de milioane de dolari pentru înşelarea a milioane de clienţi smartphone cu privire la serviciile de date mobile nelimitate furnizate de operatorul american de...

Farmecul discret al anti-americanismului

Cornel CoditaEditorial / 19 iunie 2015

Cornel Codita

Cine ar fi crezut că două decenii şi jumătate pot constitui un drum atît lung pentru istorie. Altfel, cum ar fi posibil ca de la entuziasmul pro-american, la sfîrşitul anilor 80 şi începutul deceniului următor, să ajungem, astăzi, la scandalul...

Saxo Bank: Greciei îi sună ceasul

Internaţional / 19 iunie 2015

Timpul trece cu repeziciune pentru Grecia şi scenariul cel mai negru - un default care părea puţin probabil acum câteva luni - pare acum posibil, se arată într-o analiză Saxo Bank.

PATRES: "Piaţa de certificate verzi, în colaps total"

A.T.Companii / 19 iunie 2015 /

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES a tras, ieri, un nou semnal de alarmă referitor la lipsa tranzacţiilor cu certificate verzi pe piaţa PCV administrată de OPCOM, situaţie despre care...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 19.06.2015

V.R.Revista Presei / 19 iunie 2015

FINANCIAL TIMES

UE convoacă un summit de criză pentru Grecia

Liderii zonei euro au convocat un summit de urgenţă în Bruxelles, ca un ultim efort prin care să prevină intrarea Greciei în faliment, respectiv posibila ieşire a ţării din zona...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo