Noi dosare din cele disjunse, câştigate împotriva Volksbank

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 iunie 2015

Noi dosare individuale obţinute din cele colective în urma disjungerii de către instanţă au fost câştigate de clienţi împotriva Volksbank, banca fiind obligată să returneze "comisioanele de risc şi dobânzile legale" din contractele de credit, potrivit avocatului Adrian Cuculiş, care spune: "Falsa ofertă a BT (n.r. Banca Transilvania, care a cumpărat Volksbank) pe care foarte mulţi au fost obligaţi să o accepte fiind în pragul executării silie nu a făcut altceva decât să şteargă «murdăria» făcută de Volksbank şi să pozeze BT în persoana poliţisului bun din filmele americane".

Domnia sa ne-a spus că acest caz, câştigat parţial de clienţi în 20 mai, face parte din acelaşi dosar colectiv disjuns de care mai aparţin alte câteva procese devenite individuale şi că aceste procese continuă.

"Au fost peste 100 de reclamanţi şi circa 60 de contracte în acest dosar. Pentru toate cazurile din instanţă, Volksbank a venit cu cerere de ştergere a litigiului, dar este prea târziu, cei care au câştigat sunt mult mai mulţumiţi de diciziile din justiţie decât de programul Băncii Transilvania şi nu au acceptat cererea băncii", ne-a mai spus domnul Cuculiş.

Decizia de pe site-ul Judecătoriei sectorului 2 "constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit (...). Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc de 0,1%, în baza convenţiei de credit (...), de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de dobândă excedentară faţă de dobânda de 4,25% pe an, fără a fi fost datorate (...), de la data încheierii convenţiei de credit şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant. Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit nr. (...) Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior. Obligă pârâta la restituirea către reclamanţi a tuturor sumelor achitate cu titlu de comision de risc de 0,22%, în baza convenţiei de credit nr. (...), de la data achitării şi până la zi, la care se adaugă dobânda legală calculată de la data achitării fiecărei sume nedatorate, până la data plăţii efective a debitului restant. Respinge cererea formulată de reclamanţi în rest, ca neîntemeiată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare".

Reprezentanţii Băncii Transilvania ne-au transmis că instituţia financiară "va declara apel împotriva acestei hotărâri pentru a lămuri aspectele contradictorii din dispozitivul hotărârii".

"Clienţii trebuie să aibă în vedere că oferta BT şi VBRO (Volksbank România, n.r.) pentru clienţii Volksbank cu credite în franci elveţieni este valabilă până în 31 iulie a.c.", potrivit băncii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Avocatii sunt interesati in agravarea si lungirea litigiilor, ca din ce sa traiasca si ei ?

    Bai anonimule, avocatii traiesc oricum din alte dosare."Marea Oferta" imi sterge tot ce am platit eu din 2008 de cand am imprumutul plus "bonus" aprox 50000 lei.Buna oferta nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb