Chimcomplex SA Borzeşti anunţă măsuri pentru compensarea impactului negativ al instabilităţii energetice mondiale.
"Venim după o perioadă în care grupul nostru a avut o creştere sănătoasă şi s-a consolidat în rândul celor mai performante companii din industria chimică regională. Acum ne aflăm în faţa unor provocări socio-economice fără precedent în contextul războiului din Ucraina. Suntem decişi să acţionăm pentru contracararea trendurilor negative ale pieţei şi păstrarea stabilităţii companiei, prin reducerea pierderilor economice pe care deja le resimţim." au declarat reprezentanţii Chimcomplex S.A. Borzeşti.
Acţiunile imediate pe care Chimcomplex le are în vedere pentru compensarea impactului negativ al instabilităţii energetice sunt:
-Platforma Chimcomplex Borzeşti intră în revizie generală pentru minim trei săptămâni.
Revizia este o operaţiune necesară îmbunătăţirii echipamentelor şi a tehnologiilor de fabricaţie (eficientizarea producţiei, reducerea consumurilor energetice).
-Compania este nevoită să reanalizeze activităţile secţiilor de producţie, în vederea restructurării acestora pentru a rămâne profitabile, în noile condiţii de creştere a costurilor materiilor prime.
-Angajaţii Chimcomplex sunt în continuare o prioritate absolută pentru companie. Încercăm să găsim soluţii pentru protejarea lor, însă dacă preţurile la energie nu îşi vor reveni, suntem în situaţia în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă, după perioada de şomaj tehnic.
-Compania are în analiză închiderea unor secţii astfel:
Pe platforma Chimcomplex Borzeşti activitatea Secţiei Sodă se va reduce la jumătate.
Pe platforma Chimcomplex Borzeşti Rm. Vâlcea trei secţii consumatoare de gaz se vor închide pe termen nelimitat.
-Compania va proceda la comasarea diviziilor din teritoriu.
Chimcomplex va continua:
-să îşi concentreze atenţia pe maximizarea producţiei de polioli/ polieteri şi a fabricării produselor pentru care este necesar un consum redus de energie. Minimizează astfel dependenţa de gaz şi energie.
-Programele de investiţii aflate în derulare şi acţiunile pentru păstrarea avantajelor sale competitive, asigurând necesarul de consum de produse vitale pentru industriile din România şi ţările vecine.
-să dea valoare resurselor naţionale, în conformitate cu cele mai bune practici, pentru a ajuta industriile naţionale şi internaţionale să îşi atingă obiectivele şi a produce materialele de care societatea are nevoie.
-să fie partenerul clienţilor săi pentru dezvoltarea de produse şi servicii care aduc valoare ridicată şi care în acelaşi timp, fabrică eficient produse chimice esenţiale.
"Rămânem realişti, ne facem scenarii de acţiune, cu vigilenţă în faţa schimbărilor economice lipsite de predictibilitate şi acoperire în piaţă. Urmărim evoluţia situaţiei energetice la nivel mondial şi regional şi ne vom adapta permanent pentru a trece cu bine peste aceste perioade tulburi." au mai declarat reprezentanţii companiei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Chob în data de 14.03.2022, 14:23)
10 lei ajunge prețul acțiunii. Daca nu 7 lei.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 14:41)
Cand vorbeau mai ieri despre tot felul de avioane nu era scumpa energia?Afacere care merge bine cand e inflatie pe commodities dar numai scurta perioada pana lovesc si costurile din amonte-Niculae style.
Grupuri solide din Europa inchideau facilitati,chimistii epocii de aur ne spuneau cum cuceresc lumea(astia anuntau nu stiu cate zeci de miliarde euro afaceri pana la sfarsitul deceniului,tot ce se contracta din cauza utilitatilor pe piete preluau ei,inventatorii chimiei pe baza de aer).
3. fără titlu
(mesaj trimis de Alex în data de 14.03.2022, 17:39)
Nu prea inteleg ce fac oamenii.
Mai intai anunta ca au depus la ASF oferta de buyback, apoi anunta ca fac diluare (in 2023), acum ca au probleme cu marjele de profit.
Astia vor sa cada pretul pt buyback sau cum ?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 17:40)
asta e frumos la BVB! ca citesti despre perspective minunate ale emitentilor,ai senzatia ca esti singurul aiurit care nu a inteles ce binefacatoare e o inflatie foarte mare,de razboi ce sa mai zici,toti benefeciaza de pe urma lui,pierzatori nu exista
la astea de prin productie,agribusiness,retail mai sa spui ca de cand asteptau inflatie cu doua cifre,ca ele asa performeaza la turatie maxima!
si dupa o saptamana,o luna,un trimestru,depinde cat de gros e obrazul lor le auzi ca treaba nu-i buna,ba chiar ar fi extrem de proasta,parca s-ar fi schimbat vremea in toiul verii,de la o ora la alta
curentul ieftin,gazul,carburantul,mater iile prime,fluxurile de marfuri merg brici,consumatorii sunt in extaz,nu stiu pe ce sa mai arunce banii care le cad in cap din cer=cam asta e tabloul daca te uiti pe prognozele firmelor de la BVB
adevarul o sa-l constatam retroactiv,o sa pice ca traznetul,era peste putinta sa-l anticipam,totul era minunat dar intr-o clipa a venit nusestiece
noi n-avem nicio vina,nu ne stiam costurile in evolutie de la zi la zi,nu eram pregatiti sa vina iarna vara,de aia nu le-am zis investitorilor cum sta treaba
probleme au firmele capitaliste din USA,Germania,Italia care probabil si mint,noi o sa crestem ca Fat Frumos ca doar conditiile sunt asa prielnice
Povestea povestilor=BVB
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 18:03)
Nu stiu cum sa-si anunte actionarii, fara sa-i streseze, ca opresc activitatea sau intra pe pierderi...
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 18:33)
pai si cum ...brokerul nu ridica pretul????
7. fără titlu
(mesaj trimis de Danusia în data de 14.03.2022, 18:50)
Prețul acțiunii era în 2021 undeva la 1,50lei...oamenii au profituri uriașe și dacă vănd cu 3lei...așa că singura întrebare e cat de jos va coboră CRC....azi a fost zi de încălzire cu -15%
7.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 7)
(mesaj trimis de anonim în data de 14.03.2022, 21:50)
da, de la 1,5 la 2 lei este un profit bun