China afirmă că motivul conflictului din Israel este ''nedreptatea'' împotriva palestinienilor

F.D.
Internaţional / 13 octombrie 2023

China afirmă că motivul conflictului din Israel este ''nedreptatea'' împotriva palestinienilor

Ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat vineri că motivul conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas este "nedreptatea istorică" împotriva palestinienilor, relatează Agerpres.

"Rădăcina acestei probleme constă în amânarea îndelungată a realizării aspiraţiei Palestinei privind crearea unui stat independent şi în faptul că nedreptatea istorică suferită de poporul palestinian nu a fost corectată", a spus Wang Yi după o întrevedere, la Beijing, cu şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

Ministrul chinez de externe a anunţat că Beijingul va oferi asistenţă umanitară Fâşiei Gaza prin canalele ONU şi a subliniat că soluţia a "două state" este singura viabilă pe termen lung pentru Orientul Mijlociu, relatează EFE.

"Ambele părţi, israelienii şi palestinienii, au dreptul de a avea un stat. Israelul a obţinut o garanţie pentru supravieţuirea sa, însă cui îi pasă de palestinieni? Este o naţiune fără casă. Soluţia a două state presupune construirea unuia pentru Palestina, iar aceasta este modalitatea de a avea pace şi securitate pentru ambele", a mai spus şeful diplomaţiei chineze.

Wang Yi a adăugat că Bejingul condamnă "orice acţiune care dăunează civililor" şi că "prioritatea acum este protejarea civililor şi încheierea conflictului cât mai curând posibil, înainte ca acesta să se agraveze şi mai mult".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Protejarea civililor palestinieni,nu?Doar astia au dreptul de a fi protejati,in rest Dumnezeu cu mila.De ce nu-i protejeaza Hamasul,nu e treaba lor?E problema Chinei?Statele astea care au dus o politica expansionista ar trebui sa-si tina gura!Oricum ,Isralelul se duce in Gaza dupa teroristii Hamas,daca acesti lasi isi folosesc propriul popor ca pe scut uman in loc sa-i apere,e problema lor.Si a civililor fiindca ei i-au ales,nu altcineva.

    1. Rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU care cer Israelului sa elibereze Palestina iti spun ceva? Gargara scrisa de tine este dincolo de orice bun simt. Palestina este ucisa de Israel. Blocada impusa de vreo 20 de ani este un genocid. CIteste raporturile Amnesty International care acuza Israelul de crime de razboi in Gaza si de apartheid.

      Numele de "Palestina" a fost dat de Romani teritoriilor evereiesti pe vremea cand nu era nici o urma de arabi pe o raza de 4000 de km:-)

      Da,cum sa nu ,arabii din Gaza sunt niste sfinti,nu au facut nimic rau.Aveau timp sa invete,sa munceasca,sa devina civilizati.Prefera sa ramana in intuneric.Drum bun in Cisiordania,poate se adapteaza acolo.Au inceput acum arabii sa protesteze violent peste tot in lume,asa cum stiu ei mai bine.Lasa ca Dumnezeu nu doarme,fiecare pasare pe limba ei piere.Si daca tot am scris gargara,nu trebuia sa te obosesti sa-mi raspunzi,simtitule ce esti!

    Israelul este un stat Terorist … Omoară copii și femei nevinovate … Trebuie înființat statul Palestina …

    1. Nu omoara pe nimeni nevinovat! De ce nu le da prietenul Iran o particica palestinienilor?

    un subiect ce nu se prea discuta e: Israelul dupa fiecare “conflict” cu vecinii lor musca / se aleg cu teritorii noi.

    despre acest subiect nu se prea vorbeste. 

    Si pare ca e mereu o stare de “alerata” si culmea si mereu o stare de “terorism suspect”. 

    pai daca vecini lor tot pierd teren (active reale) in favoarea presupusilor aparatori antitero… de ce ar avea vecinii in continuare interes de natura terorista? 

    Israel e un stata artifical… nu are nici o natura istorica pe teritoriu… in istorie se arata destul de clar cine a detinut terenuile in timp… din cauza acestei modificar “artificiale” plantata intentionat de usa uk franta dupa w2… avem azi parte de conflicte in zona. 

    s c c r e t 

    1. Aoleo! Te bagasi si pe istorie. La care esti la fel de varza a la Cluj, ca si la macroeconomie.

      Ia vezi cu cine se bateau romanii in anul 70 d.h apropos de "natura lor istorica pe teritoriu":-)

      În 66 d.Hr indignarea se transformă în revoltă. Micul Ierusalim se ridică împotriva marelui Imperiu Roman. Răspunsul Romei este necruțător. 

      Legiunile romane conduse de Titus – viitorul împărat roman – iau cu asalt Ierusalimul în anul 70 d. Hr. Aceştia jefuiesc și incendiază marele Templu. Evenimentul are o conotație majoră întrucât pentru evrei, Templul reprezenta însăși chintesența spirituală. 

      În acest context împotriva Romei s-a ridicat întreaga populație a Ierusalimului. Legiunile au fost nevoite să părăsească orașul. Nu a durat mult până la izbugnirea unui război civil pentru putere între evreii moderați, care doreau dialogul cu Roma – conștineți fiind de forța Imperiului Roman – şi sicari , care optau pentru opoziție violentă. Valul de asasinate împotriva evreilor moderați revoltă polulația, care se ridică împotriva lor și îi alungă din oraș.

      Sicarii se refugiază la Masada, o fostă fortăreață romană, situată pe un platou înconjurat de stânci abrupte din toate părţile, cu vedere spre Marea Moartă. Practic o citadelă aproape imposibil de cucerit datorită poziționării geografice. 

    Si nedreptatea istorica a poporul evreu?

    Si in Ucraina de ce nu condamnati?*

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb