China consideră că tarifele UE pentru vehiculele electrice sunt inechitabile

S.B.
Internaţional / 22 august

China consideră că tarifele UE pentru vehiculele electrice sunt inechitabile

Guvernul chinez a criticat miercuri Uniunea Europeană cu privire la tarifele la importurile de vehicule electrice, după ce blocul a redus taxele pentru mai mulţi mari producători de automobile electrice, inclusiv pentru Tesla, informează news.ro.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului a declarat reporterilor că Beijingul continuă să creadă că ancheta UE referitoare la subvenţiile Chinei pentru industria sa de vehicule electrice a ajuns la "concluzii prestabilite", adăugând că blocul promovează concurenţa neloială.

"China va lua toate măsurile necesare pentru a apăra cu hotărâre drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului.

Marţi, Comisia Europeană, organismul executiv al UE, a redus taxele de import pentru un număr de producători de vehicule electrice care importă maşini în UE din China. De asemenea, a stabilit tarife pentru producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, Tesla, la 9%, sub nivelul anticipat anterior, de 20,8%.

Aceste tarife vin pe lângă taxele UE existente de 10% la vehiculele electrice cu baterie importate în regiune din China.

De asemenea, Comisia a redus tarifele pentru mai mulţi producători chinezi de maşini electrice, inclusiv BYD, SAIC şi Geely.

Tarifele, anunţate pentru prima dată de UE în iunie, vin ca răspuns la îngrijorările blocului comunitar că subvenţiile generoase ale industriei de vehicule electrice din China denaturează concurenţa în Europa.

Ca răspuns la această măsură, Ministerul chinez al Comerţului a spus că atât guvernul, cât şi industria EV a Chinei au furnizat "zeci de mii de pagini de documente legale şi materiale de probă prin diferite mijloace, cum ar fi trimiterea de chestionare, comentarii scrise şi declaraţii de audiere".

Aceste documente, a spus ministerul, "au apărat în mod cuprinzător şi profund practicile nerezonabile şi neconforme ale UE" şi au subliniat modul în care tarifele UE "vor perturba stabilitatea lanţului global de aprovizionare a industriei auto, inclusiv din UE".

Hotărârea finală a UE, a spus ministerul, "nu a absorbit pe deplin opiniile Chinei" şi "s-a bazat pe "faptele" identificate unilateral de UE, mai degrabă decât pe faptele recunoscute de ambele părţi".

"China se opune ferm şi este foarte îngrijorată de acest lucru", a spus Ministerul. Acesta a adăugat că speră să rezolve orice dispute comerciale cu UE şi să ia măsuri practice pentru a evita o escaladare a fricţiunilor comerciale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4668
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2492
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8613
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.0863

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb