China revine în preferinţele turiştilor români

D.R.
Miscellanea / 17 iulie 2023

China revine în preferinţele turiştilor români

Consultanţii DAL Travel, unul dintre cei mai cunoscuţi touroperatori din România cu produse turistice de tip premium, înfiinţat în anul 2000 şi membru al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), anunţă că turiştii români prezintă un mare interes pentru destinaţia China, în contextul în care această ţară s-a redeschis total turismului începând cu 15 martie 2023, informează un comunicat de presă al companiei DAL Travel, remis astăzi.

După o perioadă de restricţii drastice, românii pot din nou explora această ţară fascinantă şi atât de bogată în cultură. Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea paşaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului. Viza de intrare se obţine de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepţia vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera şi la frontieră. Începând cu data de 25.06.2018, deţinătorii de paşaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din Bucureşti.

DAL Travel înregistrează deja o creştere a cererii cu 25% faţă de 2019, ultimul an când turiştii români au putut vizita China. Turiştii interesaţi de această destinaţie se încadrează în profilul turistului DAL Travel - pretenţios, care a călătorit mult şi care doreşte să continue să îşi îmbogăţească palmaresul cultural şi spiritual, un adevărat devorator de turism.

"Redeschiderea destinaţiei China pentru turiştii români este o veste extraordinară şi suntem încântaţi să fim parte din această experienţă. După o pauză de 4 ani, observăm un interes din ce în ce mai mare din partea turiştilor români de a explora această destinaţie fascinantă. Este o dovadă a dorinţei lor de a călători şi de a descoperi locuri noi, culturi noi şi de a se conecta cu frumuseţea şi autenticitatea Chinei. Ne-am concentrat eforturile pentru a crea programe turistice de înaltă calitate, care să ofere turiştilor o experienţă autentică şi memorabilă în această destinaţie plină de istorie, peisaje uimitoare şi tradiţii extraordinare. Suntem entuziasmaţi să fim alături de turiştii români în această călătorie pentru a descoperi câteva din misterele Chinei şi suntem convinşi că se vor întoarce acasă cu amintiri de neuitat. De altfel, DAL Travel este prima agenţie de turism care a organizat deja trei tipuri de circuite dedicate Chinei", declară Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.

Agenţia DAL Travel vă invită să descoperiţi fascinaţia Chinei prin programul turistic China - Marele circuit - "O ţară, două sisteme!". Cu perioade disponibile în septembrie (1-14 septembrie şi 15-28 septembrie) acest circuit vă va purta prin destinaţii remarcabile precum Beijing, Xi'an, Guilin, Shanghai, Hong Kong şi Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Oraşul Interzis, Armata de Teracotă şi alte obiective esenţiale ale culturii şi istoriei chineze.

Pentru cei care caută o experienţă încărcată de cultură şi misticism, DAL Travel a creat programul "China - Tibet. Tradiţie şi civilizaţie la înălţime". În perioada 20 septembrie - 4 octombrie 2023, se vor putea explora destinaţii fascinante precum Xi'an, Golmud, Lhasa, Gyantse etc. Circuitul de 15 zile va începe în Beijing, se va termina la Shanghai şi vă va introduce în lumea spirituală şi arhitecturală a Tibetului, unde se va ajunge cu trenul pe traseul transtibetan, unde se află şi cea mai "înaltă" gară din lume. Se va vizita complexul arhitectural Potala din Lhassa, Norbulingka, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, cel mai tradiţional oraş din Tibet, Gyantse, Mănăstirea Palkhor, specifică prin combinaţia de stupă în templu şi templu în stupă şi multe altele.

Un alt program foarte solicitat, primul circuit fiind deja rezervat 100%, este "China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urşi Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze şi Amintiri din Avatar". Această călătorie desprinsă parcă din basme se va desfăşura în perioada 11 - 26 octombrie 2023 şi vă va oferi experienţe unice, precum întâlnirea cu ursuleţii Panda, admirarea "pădurii de piatră" de la Shilin, croaziera pe Fluviul Yangtze, explorarea "Drumul Ceaiului" în Yunnan, un spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi entice şi descoperirea peisajelor spectaculoase din Parcul Naţional Zhangjiajie şi a cadrelor naturale folosite în super-producţia cinematografică Avatar.

China atrage turiştii români prin diversitatea sa culturală şi istorică. De la Marele Zid Chinezesc, care impresionează prin măreţie şi magnitudine, la Armata de Teracotă, care dezvăluie unul dintre cele mai mari secrete ale antichităţii. China impresionează şi prin frumuseţea peisajelor sale naturale. De la Fluviul Yangtze, Râul Li, cu stâncile spectaculoase care par desprinse dintr-o pictură, la Marea Chinei de Sud şi Insula Lantau, cu peisajele lor pitoreşti, turiştii români vor avea oportunitatea să descopere frumuseţea pură a naturii.

China este renumită pentru numeroasele sale invenţii antice care au avut un impact profund asupra civilizaţiei umane. Unele dintre invenţiile remarcabile includ fabricarea hârtiei, praful de puşcă, tipărirea, busolele şi producţia de mătase. De la ceremoniile tradiţionale de ceai şi prelucrarea jadului la experienţele autentice în pieţele locale şi plimbările prin cartierele tradiţionale, turiştii români vor avea ocazia să se imerseze în cultura chinezească autentică.

Turiştii români sunt atraşi de China nu doar de bogăţia sa culturală şi de peisajele impresionante, ci şi de tehnologia şi industria avansată pe care o găsesc acolo. China se remarcă prin arhitectura sa modernă, cum ar fi zgârie-norii spectaculoşi din Shanghai şi Beijing, care reprezintă o combinaţie între inovaţie şi design. De asemenea, industria trenurilor rapide din China, renumite pentru viteza şi eficienţa lor, este o atracţie în sine pentru turişti. O călătorie cu trenul de mare viteză oferă o perspectivă unică asupra progresului tehnologic al ţării.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Rusofili merg la Mecca.

    iata unde ni se duc pensiile speciale ! in china ! burghezia rosie plezneste de bine pe spinarea romanilor saraciti de clasa politica slinoasa.

    In China marii dictaturi comuniste si prietenii lui Putin ???

    chiar asa "de bine" au ajuns romanii ???  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb