China şi-a exprimat sprijinul pentru intervenţia militară a Rusiei în Kazahstan

G.B
Internaţional / 7 ianuarie 2022

China şi-a exprimat sprijinul pentru intervenţia militară a Rusiei în Kazahstan

Guvernul chinez şi-a exprimat astăzi sprijinul pentru intervenţia militară condusă de Rusia în Kazahstan, menită să pună capăt protestelor antiguvernamentale care au zguduit timp de mai multe zile această ţară din Asia Centrală, bogată în petrol, informează dpa, citată de Agerpres.

"China susţine toate eforturile care ajută autorităţile din Kazahstan să pună capăt haosului cât mai repede posibil", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Wang Wenbin, adăugând că Beijingul se opune cu fermitate forţelor externe ce provoacă în mod deliberat tulburări sociale pentru a incita la violenţă.

China şi-a exprimat acum şi mai ferm solidaritatea cu guvernele din Kazahstan şi Rusia, după un prim comunicat emis joi în care a fost semnalată această schimbare în poziţia Beijingului, care a calificat evenimentele din Kazahstan drept "problemă internă" a acestei ţări.

Cea mai mare ţară din Asia Centrală este zguduită de proteste care au izbucnit duminică în vestul teritoriului după o creştere a preţului gazelor şi s-a extins în capitala economică Almatî, unde demonstraţiile s-au transformat într-o revoltă împotriva puterii, protestatarii intrând în clădiri oficiale.

La solicitarea guvernului kazah, Moscova a trimis militari ca parte a desfăşurării unei "forţe colective de menţinere a păcii" a Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), organism aflat sub controlul Rusiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Foarte probabil, acesta va fi modelul la care se va apela si in momentul in care romanii se vor rascula, iar bestiile si slugoii damboviteni vor pierde controlul! Doar ca, fortele de interventie nu vor mai fi rusesti, ci trupe americane de ocupatie stationate pe teritoriul romanesc!

    e inceputul sfarsitului dictaturii comuniste, sau inceputul dictaturii comuniste la nivel global in conditiile in care in Romania - Partidul Comunist este intezis dar nu si "naravurile"comuniste ?

    Crima rămîne crimă , indiferent de pretext ""antiterorist""

    o sa aflam de teroristii inchipuiti si fortele straine din Kazahstan cum am aflat noi cine au fost "forţele ostile revoluţiei"" si teroristii trîmbiţaţi de Iliescu in ''89  

    pe modelul rusesc (sprijinit de regimul chinezesc) trebuia sa intervina si armata americana sa traga in plin in manifestanti ??? se pare ca o luam toti cu capul daca incurajam sau favorizam criminalii  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb