China - ţara cu cele mai extinse reîmpăduriri

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 aprilie

China - ţara cu cele mai extinse reîmpăduriri

English Version

Chiar dacă reîmpădurirea este o operaţiune dificilă, fiind costisitoare, dificil de planificat şi greu de executat, fără să fie luate în considerare obstacolele de mediu asociate - vremea, dăunătorii şi calamităţile naturale - unele ţări au acordat prioritate replantării pădurilor pierdute.

Conform datelor Băncii Mondiale, preluate de www.visualcapitalist.com, China se află în fruntea clasamentului ţărilor care şi-au extins suprafeţele forestiere între anii 2001-2021, statul asiatic având un plus de aproape 425.000 km² de pădure (aproximativ dimensiunea Suediei). Suprafaţa reîmpădurită din China depăşeşte următoarele 19 ţări din clasament, luate la un loc. Conform sursei citate, pădurile Chinei au crescut cu aproape 25%.

De menţionat că acest clasament ţine cont de creşterea pădurilor în kilometri pătraţi, mai degrabă decât de modificarea procentuală.

Sursa menţionată arată că, în Asia, pădurile Vietnamului ca procent din suprafaţa totală a terenului s-au dublat din 1990. Din 2001, pădurile sale au crescut cu aproape 28.000 km², adică cu 23%. Uzbekistanul şi-a extins suprafaţa împădurită cu 24%, ceea ce se ridică la aproximativ 7.000 km².

Chile şi Uruguay sunt singurele două ţări din America de Sud care au reuşit să-şi extindă acoperirea forestieră în ultimele două decenii. În Uruguay, plusul este de 46%. În schimb, restul Americii de Sud se confruntă cu defrişări semnificative, menţionează sursa citată. Potrivit acesteia, la nivel mondial s-au pierdut 958.000 de km² de pădure în perioada 2001-2021.

Sursa citată aminteşte că reîmpădurirea vine şi cu riscuri: introducerea unor specii neindigene de arbori sau de monocultură poate reduce biodiversitatea, respectiv poate duce la eroziunea solului.

În ciuda eforturilor globale de reîmpădurire, lumea a pierdut aproape un milion de kilometri pătraţi de păduri din 2001, conchide sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb