CIFRE PENTRU PERIOADA APRILIE-IUNIE 2007: Bursa din Bulgaria - locul nouă în Europa în privinţa listărilor

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 august 2007

Bursa din Bulgaria - locul nouă în Europa în privinţa listărilor

Bulgarian Stock Exchange (BSE, Bursa de Valori din Bulgaria) se numără printre primele zece pieţe europene de acţiuni în privinţa numărului de oferte publice iniţiale lansate în trimestrul al doi­lea din 2007, potrivit unui clasament realizat de Warsaw Stock Exchange (WSE - Bursa de Valori din Varşovia). În intervalul aprilie-iunie 2007, la BSE au avut loc patru oferte publice iniţiale, fiind listate societăţile "Kaolin", "Corporate Commercial Bank", "First Investment Bank" şi "Todoroff".

Cu cele patru listări, piaţa bulgară a acţiunilor ocupă locul al nouălea în Europa, după Bursa din Madrid, unde au avut loc cinci oferte iniţiale. După Bursa din Sofia (Bulgaria) se situează, în acest clasament, Bursa din Elveţia - cu trei listări, şi cea din Austria, cu o singură listare în trimestrul al doilea.

Numărul unu în domeniu este London Stock Exchange (LSE - Bursa din Londra), cu 36 de listări, iar locul al doilea este ocupat de piaţa din Varşovia - cu 20 de listări. Locul al treilea revine Bursei din Norvegia, cu 15 oferte publice iniţiale. Urmează Euronext şi OMX, cu câte 14 listări fiecare, apoi Borsa Italiana şi cea germană - cu 12, respectiv 11 oferte publice iniţiale.

În prezent, în Bulgaria, circa 20 de companii şi-au făcut publică dorinţa de listare la bursă. Printre societăţile interesate să lanseze oferte publice iniţiale se numără "Netinfo", "M3 Communications Group", "Bulgarian Publishing Company", "Enemona", "Lev Ins", "Herti", "Trace Group Holding", "Investbank".

Cifra de afaceri a Bursei de Valori din Bulgaria a crescut cu 86,45% în primul semestru al anului în curs, la 2,7 miliarde de leva (1,38 miliarde de euro). Media zilnică a fost de 21,7 milioane de leva, în creştere cu 87,92% faţă de anul trecut.

Profitul brut al Bursei din Sofia a însumat 2,134 milioane de leva în primele şase luni ale anului curent, în creştere cu 103% faţă de perioada similară a lui 2006.

În primele şase luni din 2007, capitalizarea de piaţă a Bursei din Sofia a fost de 20,7 miliarde de leva, în creştere cu peste 109% comparativ cu primele şase luni din 2006. Agenţia de presă BTA notează că suma reprezintă echivalentul a 39,75% din PIB-ul Bulgariei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb