Patriarhul Daniel a participat, alături de alţi şefi ai bisericilor ortodoxe, la o cină oferită de preşedintele Vladimir Putin. Evenimentul a avut loc la reşedinţa din Novo-Ogarevo a preşedintelui Federaţiei Ruse. Vizita Patriarhului Daniel în Rusia a avut loc la o lună şi jumătate distanţă de cea efectuată la Bucureşti de omologul său rus, Patriarhul Kirill.
Această întâlnire este foarte importantă, practic se încercă să se dea un semnal de unitate după ce anul trecut Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă a Georgiei, Biserica Ortodoxă Bulgară şi Patriarhia Antiohiei au refuzat să participle la "Marele Sinod" programat în iunie 2016 în Creta. De altfel, din cauza acestui boicot s-a ajuns la folosirea sintagmei "Sinod Panortodox" în loc de "Marele Sinod", care ar fi fost primul după o pauză de 1100 de ani.
Vladimir Putin a ţinut şi un scurt discurs cu această ocazie în care a ţinut să sublinieze unitatea lumii ortodoxe: "Mai întâi de toate, doresc să vă salut din inimă şi să-mi exprim cuvintele de recunoştinţă pentru faptul că împreună sărbătoriţi un eveniment atât de important pentru ţara noastră şi pentru Biserica Ortodoxă Rusă, cum este centenarul restabilirii patriarhatului în Rusia. Aceasta, desigur, subliniază unitatea lumii ortodoxe, ceea ce este un lucru important în sine, dar şi pentru faptul că dumneavoastră reprezentaţi Biserica, ceea ce joacă un rol esenţial în viaţa ţărilor dumneavoastră, în viaţa societăţii. Dumneavoastră faceţi un apel la milostenie, lucraţi în domeniul educaţiei, formării, ceea ce este foarte important".
La Moscova au avut loc festivităţile dedicate împlinirii a 100 de ani de la restabilirea Patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. Potrivit patriarchia.ru la aceste festivităţi participă: Preafericitul Părinte Teodor II, Patriarhul Alexandriei, Preafericitul Părinte Ioan X, Patriarhul Antiohiei, Preafericitul Părinte Teofil III, Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscopul Ciprului, Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei şi al întregii Albanii, Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varşoviei şi al întregii Polonii, Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Ţinuturilor Cehe şi Slovaciei, Preafericitul Părinte Tihon, Mitropolitul Americii şi Canadei (OCA), Înaltpreasfinţitul Părinte Teodor, Mitropolit de Ahalţihsk şi Tao-Klarzhetsk, conducătorul delegaţiei Bisericii Ortodoxe Georgiene, Înaltpreasfinţitul Părinte Gavriil, Mitropolit de Loveci, conducătorul delegaţiei Bisericii Ortodoxe Bulgare.
Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, Kiril, a ţinut şi el să scoată în evidenţă importanţa acestei întâlniri: "Dacă ar fi să vorbim despre ceea ce este mai important, atunci astăzi avem trei priorităţi. Prima este educaţia, atât cea teologică, dar şi educaţia religioasă în general. A doua este activitatea socială, iar a treia o reprezintă tineretul. Biserica Ortodoxă Rusă va depune cât mai multe eforturi pentru a dezvolta programe concrete în aceste trei domenii. Aş dori să acord o atenţie specială preocupării noastre comune privind situaţia care are loc în Orientul Mijlociu. Dumneavoastră tocmai aţi vorbit despre aceasta. Prigonirea creştinilor şi distrugerea sfintelor locaşuri reprezintă o durere aparte atât pentru Bisericile din Orientul Mijlociu, care sunt reprezentate aici, cât şi pentru noi toţi".
În cadrul unei întâlniri cu Patriarhul Kiril, conform agenţiei de ştiri Basilica, Patriarhul Daniel a adus în discuţie problema contemporană a secularizării care propune organizarea vieţii individuale şi sociale "ca şi cum Dumnezeu nu ar exista" şi s-a vorbit despre continuarea colaborării academice dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti şi Academiile teologice din Moscova, Sankt Petersburg şi Kiev.
1. No amu...
(mesaj trimis de Toma Credinciosu în data de 06.12.2017, 01:19)
...care l-o fi spovedit pe care?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2017, 03:06)
Crestinu Putin a spovedit pe fiecare si apoi au inchis cercul si au declarat sustinere reciproca in crestinism. Asteptam razboiul final la semnalul lu' Putin.
3. Wow
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2017, 07:47)
Acum un pic de influenta le-a insuflat Putin spre manipulare?
3.1. Iaca ce: (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Toma Credibciosu în data de 06.12.2017, 23:59)
Avertismentul Bisericii Ortodoxe Ruse: "Istoria a demonstrat că sentimentele revoluţionare generate de provocări politice, inclusiv cele care fac apel la dreptate socială, sunt dăunătoare statelor şi dezastruoase pentru oameni"
4. Cum le asaza Dumnezeu !
(mesaj trimis de Theraflu în data de 06.12.2017, 08:06)
Regele moare departe de tara in timp ce Daniel ia masa cu dusmanul de la rasarit !
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2017, 11:16)
Stai puțin!
Inamicul Putin l - a decorat pe Mihai!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 06.12.2017, 08:08)
Omul dovedeste ,pe masura ce trece vremea,din ce in ce mai mult,ajungand pana acolo incat singur isi pune limite ale cunoasterii si ,implicit, bariere in perceperea lumii.Consecintele,printre altele,discrepante tot mai mari intre unii care inteleg si ceilalti care cred doar ca inteleg.Primii isi pun intrebari cat e ziulica de lunga,ceilalti au devenit simple fiinte bipede,care cred in ce " e bine" sa faca la fel,cum e bine.