Ciolacu, şah la von der Leyen - Roxana Mînzatu, în cărţi pentru funcţia de comisar european

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 2 septembrie

Deputatul european Roxana Mînzatu, în vârstă de 44 de ani, are o vastă experienţă, de aproape 20 de ani, în gestionarea fondurilor europene şi a fost implicată în mai multe proiecte de dezvoltare economică locală sau regională. (Sursa foto: facebook / Roxana Mînzatu)

Deputatul european Roxana Mînzatu, în vârstă de 44 de ani, are o vastă experienţă, de aproape 20 de ani, în gestionarea fondurilor europene şi a fost implicată în mai multe proiecte de dezvoltare economică locală sau regională. (Sursa foto: facebook / Roxana Mînzatu)

English Version

Premierul Marcel Ciolacu ar fi tentat să o nominalizeze pe Roxana Mînzatu, actualul deputat european din partea PSD, ca propunerea ţării noastre pentru ocuparea unei funcţii de comisar european, potrivit unor surse social-democrate citate de G4Media. Nominalizarea Roxanei Mînzatu ar reprezenta răspunsul pe care Marcel Ciolacu îl oferă solicitării venite din partea Ursulei von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, care insistă pentru candidaţi femei în efortul de a asigura un echilibru de gen în noul Executiv comunitar. Menţionăm însă că, la discuţia pe care premierul a avut-o, în 22 august, la Bruxelles cu Ursula von der Leyen, Ciolacu a avansat numele lui Victor Negrescu - vicepreşedinte al Parlamentului European, pentru ocuparea funcţiei de comisar european.

Deputatul european Roxana Mînzatu, în vârstă de 44 de ani, are o vastă experienţă, de aproape 20 de ani, în gestionarea fondurilor europene şi a fost implicată în mai multe proiecte de dezvoltare economică locală sau regională. Mînzatu a început să fie activă în sfera politicii în anul 2016, când a fost aleasă deputat de Braşov. Anterior, în 2015, a fost numită secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene Ulterior, după care a devenit preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Ascensiunea politică a Roxanei Mînzatu a continuat, iar în anul 2019 a devenit ministru al Fondurilor Europene în guvernul Dăncilă, prilej cu care a avut ocazia să demonstreze competenţele sale în atragerea şi gestionarea fondurilor europene. În perioada ianuarie 2022- în iulie 2024 a fost secretar de stat - coordonator al Departamentului pentru Evaluarea şi Monitorizarea Integrată a Programelor Finanţate din Fonduri Publice şi Europene.

Roxana Mînzatu este licenţiată în ştiinţe politice, cu studii în limba engleză, şi are o carieră de consultant şi manager de proiect în atragerea fondurilor europene nerambursabile. Aceste calificări îi consolidează profilul tehnocrat, cerut de Ursula von der Leyen pentru viitoarea componenţă a Comisiei Europene, care caută să echilibreze interesele politice cu expertiza tehnică.

În viitorul Executiv comunitar, autorităţile de la Bucureşti doresc să obţinem un portofoliu economic important. Menţionăm că la întâlnirea de la Bruxelles dintre Ursula von der Leyen şi Marcel Ciolacu, şefa Comisiei Europene i-ar fi sugerat - potrivit unor surse social-democrate - premierului român numele lui Siegfried Mureşan, deputat european şi vicepreşedinte al Partidului Popular European, dar Ciolacu a preferat să îşi susţină propria opţiune, aducând în discuţie numele lui Victor Negrescu. În acest context, von der Leyen a reiterat importanţa unei candidaturi feminine, indicând faptul că ar fi de mare ajutor dacă România ar propune o femeie, de preferinţă cu un profil tehnocrat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb