CIOLOŞ: "Apare tot mai evident că intenţia unor lideri PNL este de a se arunca în braţele PSD"

J.P.
Politică / 2 noiembrie 2021

"Apare tot mai evident că intenţia unor lideri PNL este de a se arunca în braţele PSD"

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a susţinut, marţi, că, în ultimele ore, a devenit "tot mai vizibilă" intenţia unor lideri PNL de a forma o coaliţie cu social-democraţii, conform Agerpres.

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului, Cioloş şi-a exprimat speranţa ca în perioada imediat următoare să existe "o discuţie de clarificare" între liderii PNL şi USR, pentru a stabili dacă este posibilă refacerea coaliţiei.

"Eu sper, totuşi, ca PNL să se mai gândească, să se gândească bine la ce duce acest drum şi să avem în perioada imediat următoare o discuţie de clarificare să vedem dacă e şi intenţia lor şi dacă această coaliţie care să modernizeze România e în continuare fezabilă. Altfel, urmează să se nască o alianţă toxică, al cărei scop va fi păstrarea privilegiilor şi piedici pentru dezvoltarea României, pentru că ştim încotro poate să ducă o astfel de alianţă. Am văzut şi care sunt pretenţiile PSD pentru intrarea la guvernare. Ştim ce a făcut PSD câtă vreme a fost la guvernare, deci cam putem intui la ce să ne aşteptăm. Noi am ieşit de la guvernare tocmai pentru că propunerile noastre de reformă şi de modernizare a ţării nu au mers într-un ritm suficient de susţinut", a transmis el.

Potrivit liderului USR, trebuie luate "de urgenţă" decizii în domeniile sanitar şi energetic, iar refacerea coaliţiei ar fi "soluţia cea mai bună", deoarece programul de guvernare a fost negociat deja şi a fost agreată o structură a Cabinetului.

"Am crezut ieri, când PNL a anunţat că premierul desemnat îşi depune mandatul, că există o şansă pentru refacerea coaliţiei de modernizare a României. Din păcate, însă, în ultimele ore, vedem tot mai clar că intenţia unor lideri din PNL - şi înţeleg că nu e încă o decizie luată în PNL, dar apare tot mai evident că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD şi re-formarea unei frăţii a partidelor vechi", a afirmat Cioloş.

El a menţionat că, prin decizia PNL de a se abţine la vot, PSD a obţinut marţi funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor. În opinia sa, acest lucru reprezintă "un semnal, un simbol a ceea ce, probabil, urmează".

"Astăzi, din păcate, PNL s-a abţinut la votul pentru preşedinţia interimară a Camerei Deputaţilor, unde avea de ales, după ce domnul Roman a fost susţinut de USR pe o perioadă interimară de două săptămâni, între a susţine interimar o candidată de la USR sau pe domnul Sorin Grindeanu de la PSD, cel care a scos o ţară întreagă în stradă, în urmă cu câţiva ani, cu faimoasa Ordonanţă 13", a completat preşedintele USR.

În varianta unei coaliţii PNL - PSD, Uniunea Salvaţi România "va rămâne singura forţă politică pro-europeană, cu adevărat liberală, modernizatoare" şi care doreşte o Justiţie independentă, a mai susţinut Dacian Cioloş.

"Nu vedem cum cu PSD în Guvern se pot implementa reformele pe care USR şi PNL le-au convenit şi pe care oamenii le aşteptau", a explicat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. CIOLOŞ:

    "Apare tot mai evident că intenţia unor lideri PNL este de fugi din bratele lgtb-istilor si a se arunca în braţele PSD" 

    1. La guvernare voi ati avut ca obiective desfiintarea SIJ, coplata in spitale si cam atat. Oamenii mor din cauza incompetentei sau ticalosiei voastre in sanatate, ati dat economia peste cap cu preturile in energie, v-ati adus habarnistii in toate posturile cheie pe care ati putut pune mana si de acolo ati umilit profesionistii diverselor sisteme. Ce a semnat Ghinea in numele tarii va fi devastator pentru societate in urmatorii ani. Locul unde sunteti utili si voi si AUR este in opozitie sa dati cu pietre in putere. La guvernare nu aveti ce cauta pentru ca faceti mult rau.

      Nu merită România USR la 50% plus.

      Sunteți un popor imbecil si retardat ce votează mafioți și va place sa băltiți in gunoi. Majoritatea clasei active e peste graniță si ați rămas numai idioți acolo. Vai de viața voastră... 

    Cand ati votat penele v-ati gandit la pesede sau la usele?

    Este o alianță firească. Au același mod de a "face politica".PNLul lui Câmpeanu si Quintus nu mai exista de mult.PDL si PSD refac practic FSNul.

    Bine,și USR prinde muste... 

    1. e si teama lui Johannis de suspendare si puscarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb