CIOLOŞ, DUPĂ ÎNTREVEDEREA CU HOLLANDE: "Am sugerat intensificarea relaţiilor economice"

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2016

"Am sugerat intensificarea relaţiilor economice"

Actualizare 18:30 Cioloş, după întâlnirea cu Hollande: "Sper că vom colabora în susţinerea programelor de reformă în R. Moldova"

Premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa, astăzi, la Paris, că Franţa şi România vor colabora în proiecte de susţinere a dezvoltării economice şi a reformelor din Republica Moldova, nu doar în grupul de prietenie pentru această ţară.

"Am discutat în detaliu despre situaţia din Republica Moldova, am explicat motivele pentru care România intenţionează să susţină orice demers de reformă, de luptă împotriva corupţiei, de dezvoltare economică în Republica Moldova, ataşate la valorile europene. Aici, îmi exprim speranţa, după această discuţie, că vom putea colabora, nu doar în grupul de prietenie pentru Republica Moldova, unde Franţa, alături de România şi de alte state membre, este foarte activă, dar şi în proiecte de susţinere a dezvoltării economice şi a programelor de reformă în Republica Moldova", a afirmat Dacian Cioloş, într-o declaraţie comună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului de la Bucureşti a menţionat că discuţiile cu preşedintele Franţei au vizat şi modul în care evoluează lucrurile în Ucraina, arătând că cele două părţi şi-au exprimat speranţa ca demersurile realizate de "cuplul franco-german" să dea roade în interesul general, al Uniunii Europene şi al stabilizării în această zonă, care pentru România este importantă.

(A.L.)

--------------------

Actualizare 18:10 Cioloş, la Paris: "România şi Franţa sunt legate printr-un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune"

România şi Franţa sunt legate printr-un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune şi grupuri economice franceze sunt o prezenţă consistentă în ţara noastră, a declarat, miercuri, la Paris, premierul Dacian Cioloş, arătând că există un interes al mediului de afaceri francez pentru laserul de la Măgurele, transmite Agerpres.

"Suntem vechi prieteni - România şi Franţa. Am adăugat cărămizi noi pe o platformă, o fundaţie foarte solidă şi consistentă de cooperare între România şi Franţa în aceste ultime decenii, atât o cooperare în dezvoltare locală, relaţii între comunităţile noastre, dar şi o foarte strânsă cooperare politică, economică. Ne leagă un parteneriat strategic cu rezultate foarte bune, avem în România o prezenţă consistentă a unor mari grupuri economice industriale franceze în domeniul construcţiei de maşini, în aeronautică, în servicii publice, gestiunea apei, în energie şi am sugerat ca, pe această fundaţie solidă şi cunoaştere reciprocă a mediului economic, să intensificăm relaţiile noastre comerciale, profitând şi de faptul că România, de o vreme, demonstrează că este o economie stabilă", a afirmat Cioloş, într-o declaraţie comună cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, susţinută la Palatul Elysee.

Dacian Cioloş a subliniat că Executivul de la Bucureşti are un program economic pentru a asigura predictibilitate pentru mediul economic şi pentru a pune în valoare potenţialul de creştere al economiei româneşti.

"Dincolo de aceste mari grupuri franceze, care sunt prezente şi care pot să îşi dezvolte afacerile, am sugerat o prezenţă intensă şi a întreprinderilor mici şi mijlocii pentru care există un potenţial în domenii precum sectorul agroalimentar, sectorul energetic", a adăugat acesta.

El a mai spus că există un interes crescând pentru mediul de afaceri francez faţă de laserul de la Măgurele şi speră să organizeze o vizită pentru partenerii francezi interesaţi.

"Am înţeles că există un interes crescând în mediul de afaceri şi de cercetare aplicată din Franţa pentru a se implica în punerea în valoare a laserului de la Măgurele şi în dezvoltarea acestei platforme şi sper eu ca, în perioada următoare, să putem organiza o vizită pentru parteneri francezi interesaţi", a menţionat premierul Cioloş.

(A.L.)

-------------------

Actualizare 17:44 Hollande: "Lucrăm împreună pentru a facilita aderarea României la Schengen cu spaţiul aerian"

Preşedintele francez Francois Hollande a afirmat astăzi că România şi Franţa lucrează împreună pentru a facilita aderarea la Schengen a ţării noastre cu spaţiul aerian, transmite Agerpres.

"România de mult timp a participat în mod efectiv la Schengen. Cei doi miniştri de Interne sunt chiar acum în discuţii pentru a vedea care sunt etapele ce trebuie îndeplinite (...) şi care sunt deja discutate cu prietenii noştri români. Securitatea înseamnă a avea - şi aici lucrăm împreună, mai ales în Parlamentul European - registrul european al pasagerilor, pentru că acest lucru va permite verificările şi va facilita aderarea României la spaţiul Schengen cu spaţiul aerian", a precizat Hollande, într-o declaraţie de presă comună cu premierul Dacian Cioloş, aflat într-o vizită oficială de două zile la Paris.

Şeful statului francez a precizat că în discuţiile avute cu prim-ministrul român Dacian Cioloş a fost evocată şi problematica protejării frontierelor externe ale Uniunii Europene.

"Ştim ce face România pentru a merge în acelaşi sens cu Franţa, adică să asigure o securizare efectivă a frontierelor externe ale UE. Şi, bineînţeles, vom susţine Comisia Europeană pentru înfiinţarea corpului de gardieni europeni care să permită rezolvarea cât mai uman posibil a situaţiei refugiaţilor şi să nu mai fim confruntaţi cu mişcări de populaţii care să creeze situaţii extrem de dureroase. Am vrut să reamintim că dorim un viitor pentru spaţiul Schengen, pentru că desfiinţarea Schengen ar avea consecinţe foarte grave pentru Uniunea Europeană. Trebuie să ameliorăm Schengen-ul, poate să rediscutăm un set întreg de reguli, dar trebuie să păstrăm spaţiul Schengen", a subliniat Francois Hollande.

(A.L.)

--------------

Actualizare 17:37 Cioloş: "România va susţine orice iniţiativă care merge spre un Schengen solid, consolidat, credibil"

Premierul Dacian Cioloş a declarat după întrevederea cu preşedintele francez, Francois Hollande, că România este interesată să adere la un spaţiu Schengen ''solid, consolidat şi credibil'', urmând ca ţara noastră să suţină orice iniţiativă în acest sens, transmite Mediafax.

"Am discutat despre cooperarea şi conlucrarea noastră la nivel european pe dosarele principale pe care le avem pe agendă, am evocat chestiunea migraţiei şi am confirmat faptul că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră, România însăşi are una din cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenţionăm, în continuare, să ne facem treaba din acest punct de vedere", a declarat premierul Dacian Cioloş astăzi, după întrevederea pe care a avut-o, la Paris, cu preşedintele francez Francois Hollande.

În acest context, prim-ministrul şi-a exprimat speranţa că această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile deja îndeplinite, în procesul de aderare la spaţiul Schengen.

"Sperăm ca această contribuţie pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România pentru a adera la spaţiul Schengen, cel puţin într-o primă etapă cu deschiderea comunicaţiilor aeriene, a aeroporturilor, sigur, confirmând că suntem interesaţi să aderăm la un spaţiu Schengen care să fie solid, consolidat şi credibil şi din acest punct de vedere România va susţine orice iniţiativă care merge în această direcţie", a arătat Cioloş.

(S.A.)

---------

Actualizare 16:37

Premierul Dacian Cioloş a declarat astăzi la Paris, după întrevederea cu preşedintele francez Francois Hollande, că în cadrul discuţiilor cei doi au vorbit despre intensificarea relaţiilor economice, iar Hollande a acceptat să facă o vizită oficială în România, informează Mediafax.

Premierul Dacian Cioloş a spus, într-o conferinţă comună cu preşedintele Francois Hollande, că prin discuţiile avute la Palatul Elysee, "am adăugat cărămizi noi" pe o platformă solidă a colaborării dintre România şi Franţa, unul dintre subiectele abordate fiind intensificarea relaţiilor economice.

Cioloş a spus că cele două state au un parteneriat strategic care are deja rezultate bune în domeniul construcţiei de maşini, al energiei şi al aeornauticii. În context, şeful Executivului a precizat că a sugerat ca "pe această fundaţie solidă să intensificăm relaţiile noastre economice", profitând de faptul că România are o economie stabilă, este unul dintre statele UE cu cea mai mare creştere economică, iar guvernul doreşte să asigure predictibiliate pentru mediul de afaceri.

Premierul a spus că a sugerat o prezenţă a întreprinderilor mici şi mijlocii franceze în domeniul agroalimentar, energetic şi în dezvoltarea laserului de la Măgurele, precizând că "există un interes crescând în Franţa pentru a se implica în punerea în valoare a acestei platforme".

La rândul său, preşedintele francez a afirmat că a discutat cu Cioloş despre obiectivele comune în domeniile cercetării, apărării şi educaţiei, dar şi despre situaţia din Ucraina şi din Republica Moldova, în sensul susţinerii procesului de integrare europeană a acestui stat.

În acelaşi timp, Francois Hollande a confirmat că a acceptat invitaţia de a veni în vizită în România în cursul anului, invitaţie adresată recnt de preşedintele Klaus Iohannis. ''Confirm că voi veni în România în acest an'', a spus Hollande la finalul întrevederii cu Cioloş.

(S.A.)

----------

Dacian Cioloş şi-a început vizita în Franţa

Şeful Guvernului român a fost primit la Paris cu onoruri militare, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Hotel National des Invalides, fiind întâmpinat de secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Executivului francez, Harlem Desir, transmite Agerpres.

Au fost intonate imnurile naţionale ale României şi Franţei, iar premierul român a trecut în revistă Garda de onoare, care ulterior a defilat prin faţa şefului Executivului de la Bucureşti.

După ceremonie, Dacian Cioloş a plecat spre Palatul Elysee, unde a fost întâmpinat de preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande, cu care va avea o întrevedere tete-a-tete. Ulterior, Cioloş va participa la un dejun oferit de Hollande, la care sunt prezenţi şi premierul Manuel Valls şi alţi membri ai Guvernului francez.

La finalul întrevederii, Cioloş şi Hollande vor susţine declaraţii de presă comune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb