CIOLOŞ: "În multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc"

J.P.
Politică / 4 septembrie 2020

"În multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc"

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a apreciat vineri că, în condiţiile actuale de campanie, în foarte multe localităţi sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii "nu se trezesc şi dacă nu le-a fost suficient ca să tragă concluzii" legate de funcţionarea administraţiei locale, conform Agerpres.

"Haideţi să fim cinstiţi! În condiţiile de campanie electorală pe care le avem în momentul de faţă, în foarte multe locuri sunt favorizaţi primarii în funcţie, dacă oamenii nu se trezesc şi dacă nu le-a fost suficient ca să tragă concluzii legate de funcţionarea administraţiei locale. Dincolo de scor, obiectivul nostru e să câştigăm. Să câştigăm în Bucureşti, în Iaşi, în Timişoara, în Constanţa, în Braşov şi aşa mai departe, inclusiv în mediul rural şi să venim cu oferte pentru oamenii de acolo, ca să aibă încredere în noi", a precizat Cioloş, într-o conferinţă de presă susţinută cu ocazia prezentării Planului USR PLUS pentru alegerile locale.

La rândul său, Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a arătat că este greu de făcut estimări în ceea ce priveşte participarea la vot, în condiţiile în care România este una dintre puţinele ţări care organizează un scrutin în condiţii de pandemie.

"Nu există o experienţă în ultimii zeci de ani, nicăieri în lume de alegeri pe timp de pandemie. Chiar acum, în ultimele luni, practic, România e printre puţinele ţări care organizează alegeri în acest context. E complicat de făcut o anticipare dacă vom avea o prezenţă de 38 sau de 52. De aceea, şi aceste mesaje pe care le dăm cu toţii - e important să înţelegem că acest virus nu va dispărea într-o săptămână-două-trei, că va trebui să ne adaptăm cu toţii, ca societate, la coabitarea nişte luni de zile, poate mai mult, cu acest virus. (...) Mesajul nostru este: mergeţi la vot pe 27 septembrie, respectând măsurile de distanţare, purtaţi mască, mănuşi, dezinfectaţi-vă mâinile, evitaţi aglomerările, dar mergeţi şi votaţi, pentru că decidem o perioadă lungă, decidem încă patru ani şi, probabil, încă patru", a spus el.

Barna a subliniat că, dincolo de câştigarea alegerilor, pentru reprezentanţii USR PLUS un obiectiv important îl constituie să facă parte din majorităţile de la nivelul consiliilor locale.

"Obiectivul este să câştigăm şi, de asemenea, să contribuim la majorităţi în cât mai multe autorităţi locale. Forţa cu care vine USR PLUS în această campanie este exact faptul că am reuşit în patru ani să ne extindem la nivel naţional şi să venim cu oameni care vor constitui majorităţi în consiliile locale, pentru că dezvoltarea unei comunităţi ţine exact de numărul de consilieri. De fapt, acesta este obiectivul la care ne vom uita foarte atenţi - în câte UAT-uri, dintre cele în care candidăm, vom fi parte din majorităţile care se vor forma după alegeri. (...) Ceea ce face USR PLUS este să creeze acea breşă prin care vechile mafii înţepenite vor fi mişcate şi lucrurile vor începe să se schimbe", a arătat Barna.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Cugetari si declaratii specifice "Epocii de Piatra"(in care vor sa ne aduca Soros si ai lui discipoli) venite din partea lui Fred si Barney, cunoscuti in Romania si sub numele de "Cumintenia Bruxellului" si Cumintenia Serviciilor"!

    daca oamenii s-ar trezi , cei ca tine n-ar avea ce cauta in politica romaneasca ! cu dictatura si servicii sub papucul lui soros , ne sinteti bagati pe gat cu sila !

    Ciolos pe când programul de guvernare promis ca populația să se lumineze?

    Altfel esti un politician second hand ! Eu nu am auzit din partea ta ceva ce merită reținut și te rog să mă crezi că te urmăresc. Doar că trebuie să te votăm si pe cel puțin 8ani Tupeu nu glumă! 

    uite ma ca traieste bubosul!

    Acest om a falsificat o lege. Legea 223/2015. Si acum tocmai el ne da sfaturi "haideti sa fim cinstiti"

    Mare politician nu gluma! 

    1. cioloseala asa se cheama cocoloseala bubosului

    Ciolos, este ora 8 și 40min. M-am trezit. Ce sa fac? Mă culc la loc ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb