Premierul Florin Cîţu a declarat, luni seara, că în multe companii de stat sumele care erau considerate dividende erau folosite pentru acordarea de bonusuri pentru manageri şi excursii de tip team building, iar acum constituirea drept venituri la stat a dividendelor nu va afecta capitolul de investiţii, coform Agerpres.
"Banii de investiţii rămân. Ceea ce vorbim noi, aceste dividende sunt după ce ne uităm la ceea ce se întâmplă cu banii de investiţii. M-am uitat la banii de investiţii în aceste companii de stat şi mulţi dintre aceşti bani rămân acolo. Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu aceşti bani de fiecare dată, cu aceste dividende, se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team buildinguri în America Latină şi aşa mai departe. La mai multe companii de stat', a spus Florin Cîţu la Digi24.
Premierul a adăugat că decizia de constituire drept venituri la stat a dividendelor companiilor de stat a fost luată la începutul anului.
"Decizia a fost luată la începutul anului, când a fost aprobat bugetul în Parlament (...). M-am uitat la planuri (de investiţii, n.r.) şi anul trecut şi mi-au spus acelaşi lucru: că vor face investiţii cu acei bani şi n-au făcut investiţii. Deci e o poveste care funcţionează de ani de zile", a precizat Cîţu.
El a estimat că două miliarde de lei din dividende de la companiile de stat vor intra la buget în acest an.
"Încă nu au venit sumele, abia le luăm acum şi vom vedea care este suma finală. Dar sunt câteva miliarde, cred că două miliarde de lei, ceva în genul acesta", a subliniat Florin Cîţu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 09:59)
iar tu racolezi terenuri care nu sunt ale tale!!!???
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 12:26)
Am citit si eu documentele publicate de Transgaz si care au fost aprobate de adunarea actionarilor.
Bugetul de salarii (si bonusuri) este mai mic in 2021 decat in 2020 (salariul / cap creste dar scade numarul de angajati).
Prin urmare, Citu minte din nou ca un penibil si adopta un limbaj de socialist.
3. Florin Catu are dreptate ...
(mesaj trimis de Adela în data de 01.06.2021, 15:43)
... insa a uitat sa mentioneze jaful constant la care sunt supuse companiile de stat , de exemplu , cum adica
sa aiba salariatii PARTICIPARE la PROFIT ?!?!?! ce , sunt actionari ?!?!? JAF la drumul mare !!!!!
Catu ar trebui sa le ceara nu numai 90% din profit , dar si absolut TOATE rezervele !!!!!!
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 15:57)
90% din profit se imparte la toti actionarii, proportional cu cota detinuta, conform legii, statul ia dividende cf procentului detinut
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 16:08)
Adela. ma tem ca esti nepriceputa si necunoscatoare.
Participarea angatilor la profit este o masura foarte veche in mediul privat. Ea se face prin stock options plan.
Incepand cu 2001, s-a legiferat si pentru companiile de stat aceasta posibilitate pentru a putea permite acestora sa concureze cu sistemul de bonusuri din mediul privat.
Esti cam catzista si nu vezi tembelismului lui Citu.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 17:32)
haloo,ce-i acela stock options plan?Io lucru la o multinationala de "cauciuc" si am devenit actionar prin CUMPARARE DE ACTIUNI.Pe bani, dk stii ce-s aia.Angajatii de la stat primesc un soi de dividende moka.Asa ca las-o pe Adela-n pace si mai study !
3.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.06.2021, 17:33)
haloo,ce-i acela stock options plan?Io lucru la o multinationala de "cauciuc" si am devenit actionar prin CUMPARARE DE ACTIUNI.Pe bani, dk stii ce-s aia.Angajatii de la stat primesc un soi de dividende moka.Asa ca las-o pe Adela-n pace si mai study !