CÎŢU:  "Documentul semnat aseară în coaliţie are rolul de a face lucrurile să meargă mai uşor"

G.B.
Miscellanea / 21 aprilie 2021

"Documentul semnat aseară în coaliţie are rolul de a face lucrurile să meargă mai uşor"

Premierul Florin Cîţu spune că documentul semnat aseară după şedinţa coaliţiei are rolul "de a face lucrurile să meargă mai uşor", potrivit digi24.ro.

"Sunt mai multe puncte despre cum se face agenda guvernamentală, a coaliţiei. Rolul este de a face lucrurile să meargă", a spus Cîţu la Senat.

Întrebat dacă i-au fost "ştirbite" prerogativele în ceea ce priveşte remanierea miniştrilor, premierul a răspuns: "Aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleaşi, rămân intacte".

Întrebat dacă documentul semnat aseară în coaliţie aduce ceva nou, Cîţu a răspuns: "Din punctul meu de vedere, nu......La negocieri am discutat despre cum se merge mai departe. Aveam nevoie să rezolvăm această mică problemă, am rezolvat-o, am trecut peste şi suntem în faza următoare în care guvernăm România".

Premierul a fost întrebat de asemenea ce se va întâmpla cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit pe Cîţu "zombie politic", răspunsul său: "Eu am spus cum îi voi revalua pe miniştri. Până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii. Nu spun ce discut în privat cu partenerii mei".

Întrebat dacă în privinţa remanierilor din Guvern s-a schimbat ceva, în urma acordului de aseară, Cîţu a spus: "Nimeni nu vrea să facă remanieri, remanierile sau revocările sunt o situaţie extremă. Nu trebuie să discutăm despre asta tot timpul".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La o analiza atenta e un document care ocoleste democratia intrucat pune in prim plan intelegerile de culise, negocierea meschina si toate celelalte. Cei de la USR si-au inchipuit inca de la inceputul guvernarii ca vor conduce niste ministere, in afara guvernului, ca si cum li s-ar cuveni de drept acest lucru. Vladutz a sfidat Guvernul si premierul inca de la inceput lasand senzatia ca a primit Ministerul Sanatatii cadou de ziua lui.. Asa s-a purtat pana in clipa in care a fost debarcat direct in strada, adica acolo unde ii este locul.

    E un "parteneriat" defavorabil poporului roman pe care il intereseaza altceva decat ii intereseaza pe alde Catu, Barna si Voiculescu.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb