CÎŢU: "Veşti bune pentru toată economia, dobânda de politică monetară a scăzut"

J.P.
Politică / 15 ianuarie 2021

"Veşti bune pentru toată economia, dobânda de politică monetară a scăzut"

Prim-ministrul Florin Cîţu felicită Banca Naţională a României pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1,5% la 1,25%, menţionând că acest lucru confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung.

Cîţu a scris pe Facebook: "Veşti foarte bune pentru toată economia - dobânda de politică monetară a scăzut. Felicit BNR pentru decizia de a reduce dobânda de politică monetară de la 1,5% la 1,25%. Prin această decizie, Banca centrală confirmă scăderea inflaţiei pe termen mediu şi lung. În acelaşi timp, această decizie reprezintă dovada că politica fiscală în România nu mai este un factor destabilizator în economie."

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Se incurajeaza la maxim traitul pe datorie, iar economiile celor care muncesc serios si sunt chibzuiti, sunt puse la zid si mitraliate! Pentru ca atunci, cand BANR(Banca AntiNationala a Romaniei) reduce dobanda de referinta la 1,25% , la inflatia exploziva care este azi in Romania(cu muult peste cea din statistica oficiala), la comisioanele si mai explozive pe care le practica Bancile straine de-aici si la devalorizarea aproape zilnica a cursului leu/euro, fiecare roman care isi tine leii in depozite la banci, pierde bani la greu in fiecare zi! De fapt, pt cei care economisesc solutia mentinerii depozitelor in banci devine clar falimentara, fiind practic impinsi, ori spre un consum feroce, care sa aduca cat mai multi bani statului clientelar, ori spre alte metode de economisire, care nici ele nu sunt prea grozave: cumpararea de aur(e dezastruoasa la la pretul care a ajuns aurul, mai ales ca nici nu primesti aurul cumparat in lingouri, ci doar o hartie care atesta cantitatea de aur pe care ai cumparat-o), achizitionarea de proprietati imobiliare(care din pacate, sunt la un varf nesustenabil) sau investitiile in opere de arta, asta daca te pricepi! Ideea este ca , datorita acestor masuri antinationale luate de autoritati si de bancheri, viitorul finantelor romanilor este extrem de sumbru!

    1. La tine national este doar numele , in rest ...Sunt si alte metode de-a economisi dar te faci ca nu le vezi -altfel nu-ti iese la socoteala...antinationala.De ,mancator de rahat.

      Care sunt acele metode de a economisi?

      Esti dus rau cu economia frate! Tu confirmi ca un prost harnic este cel mai toxic! De dobanzi negative ai auzit? Dobanzi mici inseamna credite ieftine,investitii mari,creare de noi locuri de munca, plus valoare! Doar fraierii stau cu banii in drpozite bancate! Vezi la fondurile de investitii sau plaseaza banij pe bursa!

      El vrea lingouri masive, pt ca se le pastreze in biblioteca. Sa le admire prietenii, ca pe operele de arta.

      Ai si iesit la inaintare, bai boschetarule? Tu la le economie te pricepi, labarule? La aia in care ti-o freci cu ambele maini deodata, ca sa-ti iasa "o dobanda" de culoare alba? Probabil ca de la atata lubrifiere ai ajuns sa ai o singura circumvolutiune, si aia degerata!

      vlad, hai sa fim civilizati si sa dam astfel valoare acestui mediu.

      te rog.  

      esti atacat de bugetarii lingai in partide si a curului sefului care nu produc plusvaloare societatii si incaseaza pt nimic facut, prietene....nu ti mai expune parerile reale ca nu ai cui., societatea e bugetara plina de soferi la stat, militieni,jandarmi,procurori si jude catori care incaseaza multe mii de euro lunar....

      Ai perfecta dreptate, idiotii astia nu vor sa auda decat minciuni frumos ambalate, adecvate intelectului lor!

    da, sunt vesti bune, e evident .

    vesti bune pt voi parlamentarii care mincati cu 1 leu ciorba si 2 lei pastrama de berbecut la cantina parlamentului si garderoba vestimentara o aveti tot din magazinele pt voi cu 100% discount la hine de extra-firme. In rest toata tara, inclusiv capitala, e o cocina. Cite proprietati aveti in Occident?

    Adica vrea sa zica ca economia a scazut!!!

    Dobanda scade ca un stimulent din cauza cresterii exponentiale a creditului si a datoriei in sistem! 

    Hai cu rapoartele alea de crestere economica (caci eu le-am vazut deja); creditul se clatina periculos si tare imi este sa nu faca o cazatura frumoasa ca in trecut de o dam cu devalorizarea grava in moneda nationala. 

    Somajul nu are decat o singura directie pe urmatorii 2-4 ani -> decat in sus! 

    Productivitatea REALA nu aia exprimata in inflatie nominala si ingartide in aparente GDP; are decat o singura directie -> in jos pe minim 4 ani! 

    Cheltuiala guvernului cu ajutoarele sociale are o directie ascendenta, demisii la STAT ce se subordina sau mananca banii, in locurile de munca prost platite au directia in sus (ceva cu posta, canalizare, salubritate, asistenta sociala, etc). 

    semnat comenturi "cretine" 

    Distractia incepe din 2021 toamna si cu intensitate prin 2022 si o tine minim pana in 2025-2026 (minim )! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb