Ciucă: "Am solicitat clarificări privind impactul bugetar al Legii pensiilor"

T.B.
Politică / 9 noiembrie 2023

Ciucă: "Am solicitat clarificări privind impactul bugetar al Legii pensiilor"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a informat că a cerut o clarificare în privinţa impactului bugetar al proiectului legii pensiilor, care urmează să fie analizat în şedinţa de Guvern pe joi, în condiţiile în care cifra avansată de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, de 55,6 miliarde lei este diferită de cea de la Ministerul Finanţelor, transmite agerpres.ro.

Potrivit sursei menţionate, "Este nevoie de o clarificare pentru că aseară a apărut informaţia de la doamna Simona Bucura-Oprescu că impactul este de 55,6 miliarde lei, iar cea de la Ministerul de Finanţe este diferită, motiv pentru care am solicitat să ne clarificăm care este suma reală pentru că este un impact mare pe care trebuie să ni-l asumăm cu date concrete şi să avem sustenabilitate pentru această decizie", a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

Conform agerpres, El a adăugat că sunt vehiculate cifre diferite: "Asta vrem să clarificăm, dacă a înţeles toată lumea că vorbim de cifre diferite şi dacă într-adevăr în baza de fundamentare a legii la nivelul Ministerului Muncii este cuprinsă această realitate a cifrelor", a precizat Ciucă, întrebat în legătură cu faptul că suma calculată de Banca Mondială arată că cifra de 55,6 miliarde de lei este impactul după recalcularea pensiilor, însă impactul pentru 2023 este de 30 miliarde de lei.

Potrivit sursei citate, "Categoric că vom da un aviz, cu toţii dorim ca, aşa cum ne-am asumat, prin această lege să eliminăm disparităţile inechităţile şi în felul acesta să echilibrăm sistemul de pensii din ţara noastră. Sunt foarte mulţi pensionari care aşteaptă de foarte mulţi ani această decizie, ca atare vom clarifica şi legea va fi adoptată la nivelul Guvernului", a transmis Ciucă.

Ciucă a explicat, conform agerpres: "Dorim ca în faţa electoratului să nu avem promisiuni nesusţinute financiar şi oamenii într-adevăr să poată să resimtă această decizie într-un buget care să aibă colectarea necesară pentru a putea să finanţeze anvelopa de la Ministerul Muncii".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Legea 127 nu a fost implementata pentru ca nu era sustenabila . O Vasilescu , a patronat aceasta lege care incearca sa rezolve hibe foarte mari ,scandaloase in calcularea pensiilor datorate unor interventii anterioare . Diferite guverne au incercat sau inceput cate ceva (Pontra cu coeficientul de corectie de ex) ,inechitatile s au adancit de fapt ,s a vorbit la televizor mai mult de 6 ani vanzand iluzii : dar nu e sustenabila ,asta e problema . Daca mai aduagam la acest mix exploziv cum au evoluat salarii plus pensii cumulate ,multiple etc in magistratura ,in universitati etc ..iluziile pensionarilor pot fi intelese : implicatia este ,se poate ,vrem si noi ! E an electoral ,e PSD la varful guvernului ,la atac ,pensionari !

    Daca d Bolos a vazut neconcordante de valori ,lipsa de sustenabilitate si erori de fundamentare a legii ,le semnalizeaza si se corecteaza . Legile ,bugetele se trimit la avizarea tocmai pentru asta ,sa fie verificate din p d v al competentei ministerului ! E un semnal pozitiv ca ministerul finantelor chiar isi face treaba . Cum sa treaca fara observatii aceasta lege cand stie ca nu o poate finanta ?! Ca altfel ,toata lumea il preseaza sa reduca deficitele ,sa reduca datoria externa etc ..cu aceasta forma a legii nu poate sa faca actiunile pentru care raspunde in fata parlamentului .

    Ciuca e preocupat de inechitatile din sistemul de pensii.... hahahahaha rade fluturasul de la postasul care tocmai i-a deversat geanta

    Ciucalau, care are o pensie care incepe cu 2 si are 5 cifre, se oftica ca-i creste pensia lui tata (fost profesor) care are o pensie care incepe tot cu 2 dar are numai 4 cifre! Rusineee baaaa! Ce sorici gros ai!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb