CIUCĂ, ÎNTREBAT DACĂ ŢARA NOASTRĂ FURNIZEAZĂ ARME: "Analizăm solicitările pe care le va înainta Guvernul de la Kiev"

G.D.
Politică / 27 aprilie 2022

"Analizăm solicitările pe care le va înainta Guvernul de la Kiev"

Ţara noastră va analiza solicitările Executivului de la Kiev privind furnizarea de arme către Ucraina, a afirmat, astăzi, premierul Nicolae Ciucă, informează Agerpres.

"Am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecţie şi muniţie. În continuare analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie", a precizat prim-ministrul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-au întâlnit ieri, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuţiilor a fost cea legată de demersurile economice şi umanitare pe care România poate să le acorde. În momentul de faţă, economia Ucrainei este foarte afectată. Exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuţie importantă la PIB-ul Ucrainei", a arătat Ciucă.

Potrivit premierului, "preocuparea principală este şi cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, să poată să facă faţă invaziei armatei ruse".

Şeful Guvernului de la Bucureşti a afirmat că România este disponibilă să se implice în procesul de reconstrucţie a Ucrainei şi deschisă la găzduirea unor companii care nu îşi mai pot desfăşura activitatea pe teritoriul Ucrainei.

"Preşedintele Zelenski a subliniat că minoritatea română din Ucraina va beneficia de aceleaşi drepturi, 'în oglindă', precum beneficiază minoritatea ucraineană în România", a mai spus Nicolae Ciucă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. De cererile romanilor saraci (70%) cand va ocupati domnule premier.? Sau le aveti in analiza. Cred ca pe romani ii doare in cot de razboiul din ucraina,ei fiind chiar asa de saraci,se gandesc doar la ororile razboiului si prin ajutorul dezinteresat dat refugiatilor ucrainieni,romanii,aratatand ca sunt mult superior conducatorilor romani. Ce ziceti domnule premier,ucrainienii au nevoie de arme sau se gandesc sa se poata intoarce la casele lor (care or mai exista fizic).? Dar la pace va ganditi domnule premier. Credeti ca inarmarea ucrainei v-a duce la pace sau si la mai multi cetateni ucrainieni ucisi si la distrugeri incomensurabile. Daca Romania doreste liniste la granite si la incetarea razboiului ,de ce reprezentantul nostru la ONU nu propune o ordine de zi in care sa ceara statelor puternice care de fapt alimenteaza acest razboi sa mearga peste TERORIST si sa vada ce doreste,sa ii ceara sa opreasca razboiul si daca nu intelege Rusia sa fie BLOCATA total pe plan international. Domnilor conducatori,fiti RATIONALI si nu partasi la GENOCIDUL practicat de TERORIST impotriva CETATENILOR UCRAINIENI.!

    Cum poate ucrainianul sa spuna : "minoritatea română din Ucraina !VA! beneficia de aceleaşi drepturi, 'în oglindă', precum beneficiază minoritatea ucraineană în România" - si fanariotul sa ii raspunda : "Analizăm solicitările pe care le va înainta Guvernul de la Kiev" ?!!!

    Cred ca mai intai ar trebui sa va pese de poporul roman fiindca sunteti premierul Romaniei,nu al Ucrainei!In plus,nu se stie sigur cine a provocat atacurile din Transnistria dar se presupune si se va afla.Aveti putintica rabdare fiindca pana una alta sunteti in slujba noastra,din banii poporului roman sunteti platit si pe noi trebuie sa ne reprezentati.Dumneavoastra ,in calitate de fost cadru militar ar trebui sa stiti cel mai bine acest lucru sau vreti sa ne amintim:,,cine-a tras in noi pe 21-22 dar si dupa 22,,?Ma rog,eu vreau sa ne povestiti despre reconstructia Romaniei,asigurarea subzistentei persoanelor defavorizate,ce facem cu vaccinurile,platim tot asa,fara numar,fara numar,reforma din educatie fiindca producem analfabeti functionali datorita programei tampite si manualelor scolare facute de toti incompetentii....In aceste situatii din ce motiv nu ne inspiram din vest?Tot ce-a fost rau s-a preluat,vorba ceea,,cand e bine nu-i de mine,cand e rau hop si eu,,!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb