CJ Sălaj şi consiliile locale vor coopera pentru repararea reţelei de drumuri sălăjene

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 28 martie 2005

Un proiect de hotărîre privind asocierea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj cu consiliile locale din judeţ, în vederea reparării şi întreţinerii drumurilor judeţene şi a celor de interes judeţean, a fost aprobat, recent, de CJ.

Conducerea CJ Sălaj spune ca hotărîrea este o premieră naţională şi că se aşteaptă ca acest "experiment" să ducă la o responsabilizare şi la o implicare mai mare a primarilor, precum şi la folosirea mai eficientă a fondurilor şi a forţei de muncă.

Drumurile din Sălaj sînt într-o stare foarte proastă, iar din calculele Consiliului Judeţean reiese că la fondurile alocate în prezent, ar fi nevoie de aproximativ 20 de ani pentru repararea lor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a declarat că pînă acum, instituţia pe care o conduce repartiza banii pentru drumuri în funcţie de anumite criterii mai mult sau mai puţin obiective, şi că de acum înainte fondurile pentru întreţinerea drumurilor vor fi împărţite comunelor şi oraşelor în funcţie de numărul de kilometri de drum pe care îi are fiecare, iar la cele 14 miliarde de lei care le sînt destinate şi la cei 700 de kilometri de drum, pentru fiecare kilometru vor fi alocate 20 de milioane de lei.

"În felul acesta, nu va mai exista, ca pînă acum, nici o comună care să nu primească bani pentru drumuri, şi, în plus, administraţiile locale vor avea o mai mare libertate în gestionarea sumelor respective, pentru că vor putea să hotărască singure cum şi pentru care sectoare de drum vor fi folosiţi banii", a declarat Tiberiu Marc, citat de Rompres. De asemenea, a continuat domnul Marc, costul pentru întreţinerea unui kilometru de drum va fi mai mic, deoarece, în locul firmelor de profil, care cîştigau licitaţiile şi în al căror preţ de cost intrau cheltuieli suplimentare, primăriile vor putea să utilizeze de acum resurse proprii şi forţă de muncă locală, care are un cost mai mic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb