CLAUDIU CAZACU, XTB ROMÂNIA: "Sub stindardul Bitcoin, tărâmul monedelor virtuale a fost readus în atenţie"

A.P.
Bănci-Asigurări / 29 ianuarie 2021

"Sub stindardul Bitcoin, tărâmul monedelor virtuale a fost readus în atenţie"

Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România, a declarat că sub stindardul Bitcoin, întreg tărâmul monedelor virtuale a fost readus în atenţie pe parcursul ultimelor luni, conform unui comunicat remis de XTB România.

Claudiu Cazacu, consulting strategist în cadrul XTB România, declară: "Sub stindardul Bitcoin, întreg tărâmul monedelor virtuale a fost readus în atenţie pe parcursul ultimelor luni. După o perioadă de conducere clară, în care a atins niveluri duble faţă de vârful anterior din 2018, Bitcoin a lăsat mai mult loc monedei virtuale aflate pe locul al doilea, Ethereum (ETH), cu o capitalizare de 145 de mld. dolari (de aproape 4 ori mai mică decât cea a Bitcoin, de 581 de mld. dolari, date valabile miercuri 27 ianuarie, la ora 12). Moneda ETH, după ce a atins noi vârfuri, a început, însă să alunece la rândul său."

"Piaţa monedelor virtuale este în continuă schimbare. Pentru viitorul mediu şi îndepărtat, dincolo de nevoia de active alternative de refugiu, sau de optimismul unor entuziaşti ai tehnologiei, ori de goana speculativă a unor participanţi după câştiguri rapide, este esenţial să urmărim cadrul de reglementare. În funcţie de parametrii acestuia, rezultatul poate fi foarte diferit, un an de acum înainte. Comentarii recente, nu tocmai favorabile, dinspre FMI şi Ministerul de Finanţe din SUA au temperat entuziasmul şi par a induce o tendinţă corectivă, dar piaţa ar putea rămâne foarte influenţabilă în urma unor schimbări de percepţie la nivelul autorităţilor, în orice sens, pe termen scurt", avertizează Claudiu Cazacu.

Luca Dezmir, autor şi trainer, explică: "La ora actuală, ne aflăm într-un punct de inflexiune important, în dezvoltarea pieţei Bitcoin şi a criptomonedelor. În ultimele şase luni au fost cumpăraţi sute de mii de Bitcoini, de către jucători instituţionali şi firme, mai ales americane, listate pe Nasdaq, ceea ce a dus la creşterea numărului de portofele ce conţin peste 1.000 de Bitcoin. Mai mult, firma MicroStrategies (MSTR - care se ocupă cu consultanţă de business) a achiziţionat recent Bitcoin de 10 milioane de dolari (o achiziţie relativ minoră). Şi au anunţat că vor organiza o conferinţă online cu titlul "Bitcoin for Corporations", ca să ajute companiile să dezvolte şi să implementeze strategii de investiţie in Bitcoin. Acest trend de pătrundere a Bitcoin în zona corporate e dublat de evoluţia explozivă a sectorului DeFi (Decentralized Finance), care se bazează pe blockchain şi contracte inteligente, folosite la servicii financiare. Sumele tranzacţionate de contractele inteligente au crescut de la cateva sute de milioane la începutul lui 2020, la peste 13 miliarde la sfârşitul anului trecut, marcând un start foarte bun pentru acest domeniu care se prefigurează a fi pe termen mediu şi lung un challenger de temut pentru piaţa împrumuturilor şi a altor servicii financiare, controlată in acest moment de sectorul bancar."

"După cum se observă, trăim vremuri interesante, în care nu ne mai putem permite, ca investitori de retail sau ca firme, să ignorăm piaţa Bitcoin şi a criptomonedelor. Putem intra acum în acest sector, pentru a obţine un avantaj competitiv, sau putem aştepta şi vom intra forţat, peste câţiva ani, atunci când oportunităţile au trecut şi vom fi cazaţi în ultimele vagoane ataşate la acest tren de viteză", consideră Luca Dezmir.

Ike Oniţă, analist şi observator al ecosistemului crypto, fondator goanadupabitcoin.ro, spune: "Odată cu finalul anului, s-a închis ciclul 3 al ecosistemul crypto. A fost cu adevărat o aventură! În 2021 începe ciclul 4, care până acum ne-a surprins pe toţi cu performanţele înregistrate. Pentru prima dată, asistăm la fenomenul FOMO (fear of missing out) la nivel instituţional, iar autorităţile de reglementare devin tot mai prietenoase. Ne aşteaptă un an incendiar, plin de evenimente."

Iar Cătălin Chivu, analist pieţe financiare, declară: "La peste 12 ani de la lansarea Bitcoin şi a tehnologiei blockchain aflate la baza celei mai populare criptomonede (odată cu emailul trimis de Satoshi Nakamoto, pseudonim care ascunde numele creatorilor sistemului), şi la aproape 11 ani de la Pizza Day (adică prima tranzacţie oficială, când s-au cumpărat două pizze cu 10.000 Bitcoin), domeniul monedelor digitale revine în prim plan mai entuziast ca niciodată. Ca de obicei, fanii au argumente pentru creşterile spectaculoase (politica FED, persistenţa incertitudinii, fluxuri de smart money, implicarea unor nume importante, noi căi de acces, etc), dar sunt şi multe voci care aşteaptă ca bula să se spargă, văzându-le fără valoare."

"Singura certitudine de până acum este volatilitatea ridicată, cu variaţii de 15% în anumite zile, însă având în vedere la ce valori s-a ajuns (40.000 dolari) sau se vehiculează (150.000 dolari) pentru Bitcoin, este clar că ne aşteaptă o perioadă plină de oportunităţi pentru investiţii şi speculaţii pe piaţa cripto.", apreciază Cătălin Chivu.

Casa de brokeraj XTB România a decis să aducă laolaltă 3 specialişti pentru a dezbate "Investiţiile în Crypto pe înţelesul tuturor". Evenimentul online va avea loc pe data de 2 februarie, ora 19.00. Luca Dezmir şi Vasile Oniţă (Ike) vor dezbate alături de Cătălin Chivu subiecte precum: Bitcoin - istorie, prezent şi perspective, cum abordezi monedele virtuale, ca Investitor, Trader sau Dezvoltator, modalităţi de protecţie când preţurile monedelor virtuale scad, oportunităţi şi diversificarea portofoliului de investiţii, potrivit unui comunicat de presă al XTB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb