Clifford Chance Badea a asistat Rezolv Energy la preluarea parcului fotovoltaic de 1.044 MW de la Monsson Group

G.D.
Companii / 2 noiembrie 2022

Loredana Ralea

Loredana Ralea

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a asistat Rezolv Energy, compania de portofoliu a fondului global de investiţii în infrastructură sustenabilă Actis, în tranzacţia prin care a preluat de la Monsson Group parcul fotovoltaic de 1.044 MW din judeţul Arad, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, aceasta este a doua tranzacţie locală asistată de Clifford Chance şi încheiată cu succes de Rezolv Energy, susţinut de Actis, în mai puţin de două luni, după preluarea unei participaţii de 51% în proiectul fermei eoliene Vis Viva din judeţul Buzău de la compania de investiţii Low Carbon din Marea Britanie, la începutul lunii septembrie.

Echipa Clifford Chance Badea coordonată de Nadia Badea, partener şi Loredana Ralea, counsel a asigurat asistenţă pe toată perioada tranzacţiei, inclusiv pe aspecte de due diligence, reglementare şi asistenţă pentru elaborarea şi negocierea contractelor. Clifford Chance Badea a beneficiat de sprijinul reţelei globale Clifford Chance, inclusiv prin implicarea lui Jonathan Dillon, partener clean energy M&A din cadrul biroului Clifford Chance Londra.

"Această tranzacţie de referinţă confirmă că industria energiei regenerabile din România s-a dezvoltat semnificativ, deoarece a implicat doi jucători de calibru - Actis, un investitor global important în domeniul energiei, care şi-a propus să dezvolte o platformă solidă de energie sustenabilă în Europa Centrală şi de Sud-Est, şi Monsson Group, cel mai mare dezvoltator de energie regenerabilă din România, care se concentrează pe proiecte regenerabile încă din anul 2004", spune Nadia Badea, partener şi coordonator al practicii de M&A de la Bucureşti.

Counsel Loredana Ralea adaugă: "După prima tranzacţie încheiată cu succes în septembrie, clientul ne-a încredinţat a doua tranzacţie majoră care confirmă angajamentul său faţă de România şi faţă de regiune. Colaborarea excelentă dintre toate părţile implicate a contribuit la derularea fără probleme a întregului proces, iar rezultatul este finalizarea unei noi tranzacţii complexe care pune România pe harta europană a energiei solare".

Echipa biroului Clifford Chance din Bucureşti a fost formată din Andrei Caloian, Alexandra Voicu şi Lavinia Dinoci (senior associates) şi Carmen Buzenche (avocat), subliniază sursa citată.

Portofoliul Clifford Chance Badea în domeniul energiei regenerabile include mandate reprezentative de achiziţii sau de dezvoltare (atât M&A, cât şi finanţări) ce vizează proiecte de dimensiuni medii şi mari în România.

Printre tranzacţiile publice recente se numără:

Asistenţă acordată Actis cu privire la lansarea companiei sale de portofoliu Rezolv Energy. Lansarea a fost marcată de achiziţia de către Rezolv Energy a unei participaţii majoritare în proiectul fermei eoliene Vis Viva din România, de la compania de investiţii Low Carbon din Marea Britanie.

Asistenţă acordată Enel Green Power România într-o tranzacţie privind achiziţionarea a două ferme solare din sud-estul României, cu o putere totală instalată de aproape 90 MW, de la grupul grec Mytilineos;

Asistenţă acordată unui investitor israelian în domeniul energiei, pe aspecte de due diligence în legătură cu dezvoltarea unui proiect de energie solară în România de peste 65 MW;

Asistenţă acordată Nordic Trustee în legătură cu o emisiunea Alternus Energy de obligaţiuni verzi, utilizată pentru finanţarea achiziţiei de parcuri solare din România;

Asistenţă acordată unei companii internaţionale de energie în calitate de ofertant pentru preluarea activelor româneşti ale grupului CEZ, inclusiv operaţiunile de distribuţie a energiei electrice, furnizarea de energie electrică şi gaze, precum şi producţia de energie regenerabilă;

Asistenţă acordată unei importante companii europene de utilităţi în calitate de ofertant pentru achiziţionarea unei companii de energie regenerabilă cu active la nivel mondial, inclusiv în România;

Asistenţă acordată Premier Energy pentru achiziţia indirectă a două companii de distribuţie a energiei electrice în Moldova, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb