CLOTILDE ARMAND, USB: "Antreprenorii din economia socială merită tot sprijinul nostru"

Andrei Stan
Politică / 20 mai 2016

"Antreprenorii din economia socială merită tot sprijinul nostru"

Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, s-a întâlnit ieri cu asociaţii şi antreprenori specializaţi în economia socială, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

La discuţii au participat reprezentanţi de la: Asociaţia Tinerii Uniţi, Centrul pentru Legislaţie non-profit, Institutul pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, Asociaţia ALIAT - un ONG specializat în business-uri sociale, Asociaţia Europa pentru Dezvoltare Urbană, House of Cards (structura de economie socială).

Discuţiile au relevat dificultăţile asociaţiilor şi întreprinderilor din domeniul economiei sociale de a colabora cu autorităţile şi nevoia de a lansa un dialog eficient pe această temă.

"Inserarea economică a unor grupuri vulnerabile din populaţie ar avea un dublu efect: creşterea numărului de actori economici cu contribuţii la bugetul local şi diminuarea, totodată, a nevoilor de asistenţă socială asigurate din aceste bugete. Proiectele de tip economie socială au beneficiat de fonduri europene pentru lansarea lor, dar suferă de lipsa unei susţineri pe plan local pentru continuarea activităţii şi promovarea imaginii lor în societate", se arată în comunicat.

Candidata USB la Primăria Sectorului 1 a arătat că autorităţile locale trebuie să joace un rol major în sprijinirea acestui tip de economie, benefică pentru inserarea în societate a grupurilor vulnerabile.

Potrivit acesteia, autorităţile locale trebuie să colaboreze mai mult în acest domeniu cu asociaţiile, pentru a identifica aceste grupuri şi a găsi mijloacele cele mai potrivite de susţinere: "Prin acţiunea autorităţilor locale se poate sprijini inserţia celor defavorizaţi în activităţi de utilitate publică, importante pentru dezvoltarea personală şi coeziunea socială. Modelul unei politici prea orientate spre o simplă asistenţă socială s-a dovedit că are limite. Se pune accentul tot mai mult pe încurajarea întreprinderilor de economie socială, şi aici primăria poate să aibă un rol esenţial de susţinere", a declarat Clotilde Armand.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb