CMS a asistat OTP Group în vânzarea OTP Bank România către Banca Transilvania

F.D.
Bănci-Asigurări / 9 februarie

CMS a asistat OTP Group în vânzarea OTP Bank România către Banca Transilvania

Firma internaţională de avocatură CMS a asistat OTP Group cu privire la acordul pentru vânzarea OTP Bank România către liderul pieţei locale din domeniu, Banca Transilvania, şi a tuturor operaţiunilor sale, pentru o valoare totală de 347,5 milioane de euro. Această tranzacţie marchează ieşirea completă a Grupului OTP de pe piaţa românească, după 20 de ani. OTP Bank plc. a fost acţionarul majoritar al OTP Bank România din 2004, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, CMS a asistat Grupul OTP cu privire la toate aspectele de drept românesc şi englezesc, inclusiv in pregătirea procesului de vânzare din perioada exerciţiului de due diligence, redactarea, negocierea şi finalizarea acordurilor de vânzare-cumpărare şi a tuturor documentelor aferente tranzacţiei. CMS va continua să asiste Grupul OTP în ceea ce priveşte aprobările necesare de la autorităţile bancare şi de antitrust. Tranzacţia este supusă analizei de către autorităţile de reglementare competente şi se estimează a fi finalizată în lunile următoare.

Eva Talmacsi, Client Relationship Partner pentru Grupul OTP, a declarat: "Mă bucur că am putut sprijini OTP, unul dintre clienţii noştri de lungă durată, să gestioneze complexitatea procesului de vânzare a operaţiunilor sale din România către BT. OTP Bank România a fost un element important al sectorului bancar din România, ce a înregistrat o creştere puternică de-a lungul a două decenii şi a oferit servicii excepţionale pentru clienţi. Ieşirea de pe piaţa românească este o parte importantă a obiectivelor strategice ale grupului OTP şi vom urmări cu nerăbdare parcursul băncii în realizarea planurilor de viitor."

Horea Popescu, Managing Partner al CMS România şi Head of CEE Corporate M&A, a adăugat: "Suntem încântaţi că am sprijinit Grupul OTP în acordul de vânzare a OTP Bank România, marcând astfel ieşirea sa de pe piaţa românească după 20 de ani de succes. Echipa noastră a asistat adeseori clienţii să ducă la bun sfârşit tranzacţii complexe, transfrontaliere. Această vastă experienţă, împreună cu cunoştinţele noastre locale solide, au fost esenţiale pentru a duce acest acord la bun sfârşit."

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, declară: "Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziţia afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziţia de lider pe piaţă şi de a contribui la consolidarea pieţei bancare din România. Continuăm planurile noastre ambiţioase pentru creşterea organică a băncii, cu menţinerea interesului pentru viitoare oportunităţi de achiziţii. Mulţumim echipei OTP Group pentru ceea ce a construit în ţara noastră şi pentru discuţiile pragmatice, care au dus la rezultate pozitive. Le spunem bun venit la BT clienţilor şi angajaţilor OTP Bank România."

Sandor Csanyi, Preşedinte şi CEO OTP Bank, afirmă: "Banca noastră a parcurs un drum lung, de 20 de ani, în România, timp în care am înregistrat o creştere organică semnificativă, însă pentru noi a devenit tot mai clar că nu ne putem atinge obiectivul strategic de creştere fără achiziţii, iar în viitor vedem puţine perspective în acest sens. Sunt încrezător în ceea ce priveşte clienţii OTP, că vor continua să beneficieze de servicii de înaltă calitate şi de produse financiare moderne. Mulţumesc echipei OTP Bank România, colegilor din management, pentru dedicare şi muncă asiduă, care au stat la baza creşterii băncii şi a standardelor de calitate oferite."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb