CNA vrea mai multă rigoare la TV pe subiectul "marele cutremur"

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 30 octombrie 2013

CNA vrea mai multă rigoare la TV pe subiectul "marele cutremur"

Psihoza "marelui cutremur" a cuprins întreaga ţară după ce sutele de mişcări ale pământului din zona Galaţi au fost dezbătute pe toate televiziunile. CNA a decis să transmită o recomandare televiziunilor şi radiourilor ca în materialele despre cutremure să informeze corect, să limiteze inducerea de panică şi să mizeze pe componenta educativă, în defavoarea spectaculosului. Într-o traducere aproximativă mesajul ar fi "mai uşor cu cutremurele la TV".

Pe adresa preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu au sosit numeroase reclamaţii de la persoane care au cerut intervenţia în cazul ştirilor şi relatărilor despre cutremure difuzate de televiziuni.Valentin Jucan, membru al CNA, a spus că televiziunile ar trebui să educe telespectatorii ca să ştie ce trebuie să facă în cazul producerii unui cutremur: "În majoritatea situaţiilor, radiodifuzorii se rezumă la a cita nişte studii, grafice (...) abia azi-noapte am văzut un radiodifuzor vorbind de locuri unde se pot strânge oamenii în caz de cutremure (...) Am observat o cursă între radiodifuzori, cine dă mai multe interviuri cu fel de fel de specialişti, cine dă mai multe studii, dar foarte puţin despre ce trebuie să facă omul de rând în cazul producerii unui cutremur (...) A fost propagată această panică că urmează să se producă cutremurul". Reprezentanţii principalelor televiziuni din România, prezenţi la şedinţa CNA, au spus că la aceste posturi TV au fost prezentate studii şi au fost difuzate declaraţii ale unor specialişti. Radu Călin Cristea, membru al CNA, a propus ca membrii Consiliului să transmită o recomandare radiodifuzorilor: "O recomandare referitoare la încercarea de a limita spectaculosul ştirilor referitoare la cutremure şi încercarea de limitare a inducerii stării de panică nejustificată. Mă refer la promouri cu titluri şocante". Narcisa Iorga a spus că articolul 75 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual prevede faptul că: "Relatările despre dezastre sau tragedii colective trebuie să fie realizate cu decenţă şi discernământ, fără a induce panică. Radiodifuzorii au obligaţia de a prezenta şi poziţia exprimată de autorităţile publice abilitate".

Laura Georgescu a propus ca membrii Consiliului să transmită tuturor radiodifuzorilor o recomandare, în care să insiste "pe necesitatea tratării componentei educative mai degrabă decât pe cea spectaculară" în ştirile şi materialele despre cutremure, iar propunerea a fost adoptată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb