Ministrul de Finanţe al Marii Britanii, Rachel Reeves, a confirmat joi că intenţionează să schimbe regulile fiscale ale ţării în bugetul din octombrie, o măsură menită să elibereze miliarde de lire pentru investiţii, transmite CNBC.
Aceasta pune capăt săptămânilor de speculaţii înaintea mult aşteptatului prim buget al guvernului laburist, pe care Reeves urmează să îl prezinte pe 30 octombrie.
Premierul Keir Starmer a avertizat anterior că bugetul va fi "dureros" şi că guvernul va trebui să facă "cereri mari" cetăţenilor pentru a rezolva ceea ce el numeşte "o gaură neagră" în finanţele publice.
Scriind în Financial Times joi, Reeves a spus că "regula sa de investiţii" "va reduce datoria ca proporţie din economia noastră".
Ea a adăugat că această schimbare "va crea spaţiu pentru investiţii sporite în structura economiei noastre şi va asigura că nu vom asista la scăderile investiţiilor din sectorul public planificate de guvernul anterior."
Reeves nu a specificat exact ce va schimba regula de investiţii, dar s-a afirmat că Trezoreria ar putea viza pasivele financiare nete ale sectorului public (PSNFL) în măsurarea datoriei Regatului Unit, în loc de datoria netă a sectorului public.
Măsura PSNFL ia în calcul un spectru mai larg al bilanţului guvernului, inclusiv activele şi pasivele financiare, comparativ cu datoria netă a sectorului public.
Un purtător de cuvânt al Trezoreriei a refuzat să comenteze când a fost întrebat dacă schimbarea regulii fiscale ar viza PSNFL în măsurarea datoriei Regatului Unit.
Institutul pentru Studii Fiscale, un think tank influent, a declarat pe 30 septembrie că o schimbare a regulilor fiscale pentru a viza PSNFL ar putea oferi guvernului un spaţiu suplimentar de până la 50 de miliarde de lire sterline (64,8 miliarde de dolari).
Reeves a confirmat schimbarea regulilor fiscale ale Marii Britanii în timpul unei vizite la reuniunile anuale ale Fondului Monetar Internaţional de la Washington.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 08:46)
A venit vremea ca populatia,
sa plateasca inarmarea si razboiul
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 09:54)
Populatia incepe sa plateasca tranzitia energetica si delirul ecologist.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 09:54)
Rusilor le-ar conveni de minune ca iccidentalii sa nu mai ajute Ucraina ,sa nu se innarmeze si sa stea la mila lor.Oare ce-ar face putin cu Europa dacă n-ar fi NATO?Singura solutie de oprire a lui putin este o noua cursă a innarmarii ,la fel ca in anii 70-80 care a dus intr-un final la falimentul urss !
1.3. E rândil europei la faliment (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 10:12)
Ci resurse epuizate, deposedată de colonii, înglodată în datorii, rămasă în urmă tehnologic, europa nu are un viitor vesel. E rândul europei să cadă.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 10:52)
Nu mor caii cand vor cainii
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 11:48)
Ceva cifre? Doar asa cu lozinci nu tine!Intr-adevar e o oarecare scadere si aia din cauza lui putin, dar de aici pana la faliment, "inglodata in datorii", "ramasa in urma tehnologic (asta-i chiar culmea) e cale lunga.
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de Anonim în data de 25.10.2024, 12:19)
Domnule, esti in idiot cu acte in regula.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 12:20)
In general ceva ce urca lent, coboara lent.
si invers, cei ce au urcat rapid coboara rapid. veziimperiul roman, sau ... US.
noi in Europa suntm batrani, batranul continent. am urcat lent, si si daca vom cobora, va fi la fel de lent.
acum se schimba tehnologii, de la petrol si gaz la energii verzi reinnoibile. nor mal la orice schimbare e greu, moare economia veche, se naste una noua. dar cine incepe primul, va ajunge primul la mal. nu-mi fac griji pt EU.
1.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.10.2024, 14:00)
Alta lozinca! Ia si combate daca ai cu ce.
1.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2024, 03:45)
Luna trecuta UK a depasit PIB-ul in datorii.Gasesti pe BBC.Razboiul din Ukraina a fost aranjat ca sa se intample asta.Nu Putin e ala raul.E doar o marioneta.UK e varza.In 10 ani Romania v-a fi mult peste.La asta au contribuit emigrantii,Ukraina,covidul,Isr aelul,tooate puse in scena de aceeasi baieti destepti.Si asta se v-a intampla in tot occidentul,inclusiv in SUA.