CNN: Şeful armatei ucrainene explică strategia din spatele incursiunii în Kursk şi susţine că funcţionează

A.F.
Internaţional / 6 septembrie

CNN: Şeful armatei ucrainene explică strategia din spatele incursiunii în Kursk şi susţine că funcţionează

Rusia plănuia să lanseze un nou atac asupra Ucrainei din regiunea Kursk înainte de incursiunea transfrontalieră surpriză a Kievului, a declarat joi comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, într-un interviu pentru CNN.

Generalul Sîrski, care a venit la comanda armatei ucrainene în februarie, i-a spus jurnalistei Christiane Amanpour de la CNN că el crede că operaţiunea din Kursk este un succes. "A redus ameninţarea unei ofensive inamice. I-am împiedicat să acţioneze. Am mutat luptele pe teritoriul inamicului, astfel încât să poată simţi ceea ce noi simţim în fiecare zi", a declarat Sîrski.

Luna trecută, forţele ucrainene au pătruns în Kursk într-o incursiune transfrontalieră care i-a luat prin surprindere chiar şi pe oficialii americani. Aceasta a semnalat că, în ciuda avantajului Rusiei în ceea ce priveşte numărul de oameni şi armamentul, armata Moscovei are vulnerabilităţi.

În ceea ce este cea mai detaliată explicaţie a raţionamentului Kievului din spatele incursiunii, Sîrski a subliniat obiectivele-cheie ale operaţiunii: să împiedice Rusia să folosească regiunea Kursk ca rampă de lansare pentru o nouă ofensivă, să devieze forţele Moscovei din alte zone, să creeze o zonă de securitate şi să împiedice bombardarea transfrontalieră a obiectivelor civile, să ia prizonieri de război şi să ridice moralul trupelor ucrainene şi al naţiunii în general.

Vorbind cu Amanpour dintr-un amplasament nedezvăluit din apropierea liniei frontului, generalul susţine că Moscova a deplasat zeci de mii de trupe la Kursk, inclusiv unele dintre cele mai bune trupe aeropurtate de asalt. Şi, deşi a recunoscut că Ucraina a fost supusă unei presiuni imense în zona din jurul Pokrovsk, oraşul strategic care a fost timp de săptămâni epicentrul războiului din estul Ucrainei, Sîrski susţine că trupele sale au reuşit acum să blocheze acolo înaintarea forţelor ruseşti.

"În ultimele şase zile, inamicul nu a avansat nici măcar un metru în direcţia Pokrovsk. Cu alte cuvinte, strategia noastră funcţionează", a punctat el. "Le-am luat capacitatea de manevră şi de desfăşurare a forţelor de întărire din alte direcţii şi această slăbire s-a simţit cu siguranţă şi în alte zone. Observăm că numărul bombardamentelor de artilerie, precum şi intensitatea ofensivei au scăzut", a spus el.

RECRUŢI INSUFICIENT PREGĂTIŢI

Vorbind cu Amanpour imediat după ce a inspectat liniile frontului, joi, Sîrski a declarat că nu există nicio îndoială că Ucraina este depăşită în materie de arme şi oameni, în timp ce încearcă să se apere împotriva agresiunii ruse. "Inamicul are un avantaj în aviaţie, în rachete, în artilerie, în cantitatea de muniţie pe care o utilizează, desigur, în personal, tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei", a enumeragt el.

Dar Sîrski a mai spus că faptul că Rusia are un astfel de avantaj material a forţat Ucraina să devină mai inteligentă şi mai eficientă în modul în care duce războiul. "Nu putem lupta în acelaşi mod în care o fac ei, aşa că trebuie să folosim, în primul rând, cea mai eficientă abordare, să ne folosim forţele şi mijloacele, cu utilizarea maximă a caracteristicilor terenului, a structurilor inginereşti şi, de asemenea, să folosim superioritatea tehnică", a spus el, subliniind programul avansat de drone al Ucrainei şi alte arme de înaltă tehnologie produse intern.

În acelaşi timp, Ucraina se străduieşte să îşi refacă trupele, epuizate şi diminuate după doi ani de luptă împotriva ofensivei neîncetate a Rusiei. Sîrski a declarat, când a venit la conducerea armatei, că recrutarea mai multor soldaţi este o prioritate. Guvernul ucrainean a adoptat atunci o lege de mobilizare controversată, care prevedea ca toţi bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani să se înscrie în armata ucraineană şi să aibă asupra lor în permanenţă documentele de înscriere - un efort de a face procesul de recrutare mai transparent şi mai corect. Şapte luni mai târziu, noii recruţi ajung pe linia frontului. Dar mai mulţi comandanţi au declarat pentru CNN că nu toţi noii soldaţi sunt pregătiţi să lupte şi îşi abandonează poziţiile în mod obişnuit.

Sîrski a recunoscut că trupele sale se îndreaptă spre câmpul de luptă după ce au primit mai puţină pregătire decât şi-ar fi dorit. "Desigur, toată lumea doreşte ca nivelul de pregătire să fie cel mai bun, aşa că pregătim personal militar profesionist cu înaltă calificare", a spus el. "În acelaşi timp, dinamica de pe front ne cere să punem militarii recrutaţi în serviciu cât mai curând posibil", a adăugat el, explicând că noii recruţi primesc o lună de pregătire militară de bază, urmată de o jumătate de lună până la o lună întreagă de pregătire mai specializată înainte de a fi trimişi la luptă.

"FRONTUL ESTE VIAŢA MEA"

Pe de altă parte, Sîrski i-a spus lui Amanpour că întârzierile în asistenţa militară americană au cauzat eşecuri majore pe câmpul de luptă şi au dus la o scădere a moralului - un lucru pe care l-a recunoscut ca fiind încă o problemă.

El a declarat că se deplasează frecvent pe linia frontului şi se asigură că petrece timp cu soldaţii săi. "Vorbim aceeaşi limbă, ne înţelegem reciproc, indiferent cu cine vorbesc - fie că este vorba despre un soldat obişnuit, un puşcaş, de exemplu, sau un comandant de brigadă sau un comandant de batalion", susţine el.

"Am fost în acest război din 2014", a adăugat el, referindu-se la incursiunea Rusiei în Donbas din urmă cu 10 ani. "Cu alte cuvinte, linia frontului este viaţa mea. Ne înţelegem reciproc, cunosc toate problemele cu care se confruntă militarii, soldaţii şi ofiţerii noştri", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. prostii. vroiau rusii sa-i atace din kursk. taman unde nu prea era aparare rusa. vrajeli de buftea. planul functioneaza. aham

    zelenski a spus pana in august pregatim un plan de pace. s-a dovedit ca planul de pace era sa atace kursk, si sa-l foloseasca ca moneda de schimb. dar putin mai bine mai sta in razboi cativa ani, cat mai gaseste prosti sa moara de ce nu, decat sa renunte la dombas. si bullshit, ca acolo deja treaba era imputita zona era separatista , ucrainienii nu aveau autoritate acolo. acum brusc si-au amintit de dombas. invatatura de minte si pt ai nostri care tin harghita si covasna intentionat in saracie. o greseala prosteasca. nimeni nu vrea separatisme daca e tratat egal cu restul tarii. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb