CNPR nu este de acord cu Guvernul în privinţa programului "Prima Casă"

F. A.
Macroeconomie / 18 februarie 2010

Confederaţia Naţională a Patronatului Român (CNPR) consideră că Hotărârea Guvernului prin care se autorizează vânzarea în cadrul programului "Prima Casă" aproximativ 20.000 locuinţe din fondul administrat de ANL reprezintă o măsură de dumping şi distorsionare gravă a pieţei construcţiilor. Confederaţia afirmă că este necesară intervenţia Consiliului Concurenţei şi intervenţia Curţii de Conturi, care ar trebui să verifice baza legală a preţurilor de vânzare a locuinţelor ANL, preţuri ce conduc la pierderi financiare la bugetul de stat.

CNPR consideră că locuinţele ANL trebuie să rămână disponibile ca să asigure oportunităţi şi sprijin în creşterea mobilităţii forţei de muncă în România, domeniu în care nu au fost iniţiate niciun fel de măsuri de ordin legislativ sau logistic.

CNPR susţine ferm programul construcţiei de locuinţe în mediul rural pentru specialist, propunând Guvernului să ofere garanţii de stat pentru un împrumut făcut de Ministerul Dezvoltării Locale de la băncile comerciale. O astfel de acţiune este susţinută de cele 7 miliarde lei, plafon de garanţii luate în calculul deficitului bugetar pe 2009.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In mod normal ar trebui ca multe firme de constructii sa dea faliment in aceasta perioada de criza, dupa ce pretul imobilelor a crescut nejustificat de mult in ultimii ani.

    Sa nu uitam ca in Cluj un apartament cu doua camere se putea cumpara in 2001 cu o suma foarte putin peste 200 de milioane de lei vechi, sau chiar mai putin, iar salariul mediu era cam jumatate din cat este acum. 

    Or nu este corect ca veniturile populatiei sa creasca de doua sau de trei ori, iar preturile imobilelor de 10 ori sau chiar mai mult. 

    Justificarea cresterii a fost venitul obtinut de catre muncitorii romani in Italia si Spania (si alte tari) dar si de imprumuturile inrobitoare pe care le-au acordat bancile. 

    Acum gata cu munca pe bani multi in acele tari, cel putin pentru o perioada, si datorita situatiei economice mondiale si din Romania ar trebui sa se fi terminat cu acordarea cu usurinta a creditelor. 

    Iar firmele de constructii ar trebui sa se multumeasca in aceasta perioada de criza sa nu dea faliment, si in continuare sa se multumeasca si cu profituri de 5% - 10%, si nu doar cu peste 30% ca in perioada de boom al acordarii creditelor bancare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb