CNVM amendează acţionarul majoritar al "Panvitan"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 martie 2005

Compania "Adversaria", acţionar majoritar al "Panvitan" a fost amendată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare pentru nerespectarea termenului legal de elaborare a unui amendament de preţ.

Ciprian Ene, purtătorul de cuvînt al CNVM, ne-a informat că CNVM a cerut acţionarului majoritar al Panvitan raportul evaluatorului independent, întrucît preţul acţiunii Panvitan a fost subevaluat. De asemenea, instituţia de supraveghere a pieţei de capital a cerut "Adversaria" un amendament de preţ. "Ca urmare a nerespectării elaborării acestui amendament, CNVM a sancţionat în primă fază compania cu 0,5% din capitalul social şi ulterior cu încă 1% din capitalul social", ne-a precizat Ciprian Ene. Potrivit unei ordonanţe a CNVM din 2 martie, amenda va fi achitată în termen de 30 de zile de la comunicarea informaţiei, ordonanţa constituind o înştiinţare de plată.

Acţiunea "Panvitan" a fost evaluată de nouă ori sub preţul real

Preţul stabilit de un evaluator independent pentru acţiunile companiei "Panvitan", în conformitate cu dispoziţiile din Regulamentul CNVM nr. 13/2004 a fost de aproximativ 17 RON/acţiune, adică de 9 ori mai mare decît cel avizat anterior de Comisie, se menţionează într-o scrisoare adresată de Asociaţia Acţionarilor din România către CNVM.

În cazul "Panvitan", Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a avut nevoie de ceva timp pentru a constata că acţionarul "Adversaria KFT" deţine controlul societăţii, acţionînd în mod concertat cu alţi acţionari.

Conform Legii 297/2004 privind piaţa de capital, acţionarul în cauză era obligat să lanseze oferta publică de preluare obligatorie a societăţii "Panvitan >" lucru care de altfel l-a şi realizat.

Adversaria a iniţiat, în data de 6 octombrie o ofertă de preluare a 80,58% din capitalul "Panvitan", la un preţ de 1,81 lei pe acţiune. Oferta este intermediată de Compania Română de Investiţii "Investco". Compania de pîine şi produse de patiserie "Panvitan" este listată pe piaţa Rasdaq.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb