COALIŢIA: FISCALITATE FĂRĂ NUMITOR COMUN Finanţele: Accizele nu vor creşte

ROMANA PUIULEŢ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 7 septembrie 2005

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, ieri, în replică la afirmaţia preşedintelui, cum că ar trebui să urgentăm majorarea accizelor, că măsura va fi luată doar în momentul prefigurat în calendarul Uniunii Europene. Sebastian Vlădescu consideră că accizele din tutun şi alcool vor creşte conform programului stabilit, adică începînd cu 2010. Domnia sa susţine însă că intenţionează să crească încasările din accize şi cel mai probabil să stabilească o bază de accizare care să ridice baza de încasare. Sebastian Vlădescu spune însă că nu va lua o astfel de decizie fără să se consulte, în prealabil, cu partenerii sociali. În context, demnitarul spune că nu se vor reduce nici accizele la produsele petroliere chiar dacă va continua să crească preţul barilului. Domnia sa este de părere că evaziunea fiscală la produsele petroliere se consumă în antrepozitele fiscale şi nu la poarta rafinăriilor unde se stabileşte nivelul de accizare. Ca o soluţie, pentru combaterea evaziunii în această zonă este reducerea antrepozitelor.

Ţintele politicii fiscale pe anul 2006 au fost anunţate ieri de ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, într-o conferinţă de presă. Domnia sa a anunţat, încă o dată, că nivelul TVA pe anul 2006 va fi menţinut la 19%, impozitele directe vor îngheta, iar contribuţiile sociale pentru angajatori vor scădea în două etape pînă în anul 2007. De asemenea, salariile "vor rămîne stabile în termeni reali".

Tot pentru 2006, Sebastian Vlădescu a anunţat introducerea taxei pe moştenire şi maşini de lux, schimbarea bazei de taxare pentru alte produse şi deductibilităţi. Însă, prioritatea noului ministru constă în realizarea pîrghiilor pentru o mai bună colectare, chiar şi prin reorganizarea fiscului şi a trezoreriei. Domnia sa susţine, însă, că toate aceste măsuri vor aduce o cotă de venit fiscal la buget de circa 1%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb