Coface se aşteaptă ca economia Qatarului să urce cu 3% în 2018

R.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 7 decembrie 2017

Coface se aşteaptă ca economia Qatarului să urce cu 3% în 2018

Coface: "În prima jumătate a anului curent, exporturile de hidrocarburi, de gaze naturale şi de petrol ale Qatarului au crescut faţă de perioada similară din 2016"

Qatar a reuşit, până în prezent, să atenueze efectele provocate de ruperea relaţiilor diplomatice cu Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain, anunţă un comunicat al Coface trimis redacţiei noastre.

În comunicat este menţionat faptul că acest lucru a fost posibil, în principal datorită rezervelor de lichidităţi şi de aur ale Qatarului, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat din lume.

În data de 5 iunie, anul curent, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Bahrain au anunţat că rup legăturile diplomatice cu Qatar, pe fondul relaţiilor dintre acest stat şi Iran şi al acuzaţiilor că ar susţine extremismul.

Potrivit reprezentanţilor Coface, Guvernul a luat măsuri imediate care au reuşit să atenueze provocările generate de criză, pe lângă creşterea exporturilor de energie.

Coface se aşteaptă ca economia Qatarului să crească cu 3,4% anul acesta şi cu 3% anul viitor.

Totodată, în comunicat se menţionează că sprijinul acordat de guvernul Qatarului, în special prin depunerea a miliarde de dolari în sistemele bancare locale pentru susţinerea lichidităţii, a ajutat economia ţării să facă faţă impactului negativ al crizei.

De asemenea, sursa citată mai precizează că o altă măsură luată de către Guvernul Qatarului a fost reorganizarea lanţurilor de aprovizionare, în cooperare cu alţi parteneri regionali şi internaţionali, precum Turcia.

Exporturile de hidrocarburi din Qatar continuă să crească, se mai precizează în comunicat, iar în prima jumătate a anului curent, exporturile de gaze naturale din Qatar au crescut, de asemenea, cu 19,3% faţă de 2016, cu menţiunea că şi cele de petrol au crescut cu 31,6% în aceeaşi perioadă.

Totodată, sursa citată subliniază că în condiţiile în care criza se prelungeşte pentru mai mult de câteva luni, ar putea apărea probleme, iar costurile de import ale Qatarului vor creşte în continuare, obstrucţionând evoluţia în mai multe sectoare-cheie, cum ar fi construcţiile (domeniu în care preţurile ar creşte ca urmare a costurilor mai ridicate ale materialelor de construcţie) sau investiţiile (care ar scădea, în special în sectoarele care nu ţin de hidrocarburi).

În comunicat se mai precizează că şi sistemul bancar ar fi, de asemenea, afectat de situaţia economică mai proastă, de investiţiile mai slabe şi de ieşirile de depozite.

Orice deteriorare ulterioară a situaţiei actuale ar determina costuri mai mari pentru economia Qatarului, dar efectele negative ar putea fi atenuate dacă preţurile energiei vor continua să se redreseze, mai notează comunicatul Coface.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb