COLLIERS Standardele de măsurare BOMA sau IPMS pot genera o creştere a valorii comerciale a spaţiilor de birouri

G.U.
Comunicate de presă #Construcţii / 8 iulie 2020

Standardele de măsurare BOMA sau IPMS pot genera o creştere a valorii comerciale a spaţiilor de birouri

Standardele de măsurare a suprafeţelor închiriabile BOMA (Building Owners and Managers Association) sau IPMS (International Property Measurement Standard) pot genera o creştere a valorii comerciale a spaţiilor de birouri de peste 10% pe lună pentru proprietari, potrivit consultanţilor Colliers International, conform unui comunicat de presă.Creşterea vine din adăugarea de suprafeţe închiriabile omise în planurile iniţiale. Mai exact, pentru o clădire de birouri cu suprafaţa închiriabilă de 20.000 de metri pătraţi, această creştere se traduce în peste 300.000 de euro venituri suplimentare din chirii în fiecare an.

Cu peste 1.000.000 de metri pătraţi de birouri Clasa A, în 75 de proiecte existente sau în curs de dezvoltare din toată ţara, măsuraţi prin intermediul standardelor BOMA sau IPMS în ultimii 8 ani, Colliers International este lider de piaţă detaşat în rândul companiilor de consultanţă imobiliară care oferă astfel de servicii pe piaţa locală de birouri.

Potrivit comunicatului, principalul beneficiu al acestor servicii de consultanţă este că dezvoltatorii şi proprietarii de clădiri de birouri pot afla eficienţa şi profitabilitatea proiectelor din perspectiva suprafeţelor închiriabile atât pentru clădirea în ansamblu, cât şi pentru fiecare etaj în parte. În majoritatea cazurilor, se obţine maximizarea suprafeţei închiriabile şi astfel pot fi închiriate toate spaţiile care au contribuit la costul dezvoltării proiectului şi care uneori sunt omise din planurile iniţiale. În acelaşi timp, se evită riscul de a avea un procent adiţional, necompetitiv, din spaţiile comune ale clădirii.

Ramona Savencu, Senior Associate Office Advisory în cadrul Colliers International, a declarat:

"Măsurarea suprafeţelor închiriabile conform standardelor BOMA sau IPMS subliniază abordarea profesională pe care dezvoltatorii şi proprietarii de spaţii de birouri o au în raport cu chiriaşii, fiind înlăturat orice dubiu legat de subiectivitate. Totodată, aceste măsurători cresc valoarea comercială a proiectelor. La o clădire de birouri cu suprafaţa închiriabilă de 20.000 de metri pătraţi, o suprafaţă închiriabilă cu 5% mai mare înseamnă, în condiţiile unei chirii medii de 14 euro per metru pătrat, un venit suplimentar care poate depăşi un milion de euro pe o perioadă contractuală de cinci ani. Au fost cazuri în care am adăugat chiar peste 10% suprafaţă închiriabilă"

Printre companiile pentru care Colliers a oferit de-a lungul timpului servicii de măsurători BOMA sau IPMS se numără Skanska Property, Atenor, Anchor Grup, S-Group Holding, ONE, birourile IULIUS sau Portland Trust.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb