Comisarul european pentru Comerţ, acuzat de evaziune fiscală

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 iunie 2012

Karel De Gucht este acuzat că a eludat Fiscul prin faptul că a omis să declare un profit de 1,2 milioane de euro obţinut din vânzarea acţiunilor "Vista".

Karel De Gucht este acuzat că a eludat Fiscul prin faptul că a omis să declare un profit de 1,2 milioane de euro obţinut din vânzarea acţiunilor "Vista".

Comisarul european pentru Comerţ, belgianul Karel De Gucht, este acuzat că a evitat plata impozitelor pentru un câştig de 1,2 milioane de euro, anunţă publicaţă belgiană De Tijd.

Potrivit De Tijd, Fiscul a trimis o scrisoare către De Gucht, în care îi reproşează acestuia că a omis să declare un profit de 1,2 milioane de euro realizat din vânzarea acţiunilor companiei belgiene de asigurări "Vista", în 2005.

De Gucht, fost şef al diplomaţiei belgiene în perioada 2004-2009, şi soţia sa sunt anchetaţi de mai mulţi ani de către Inspecţia Specială pentru Impozite (ISI) din cadrul Minis-terului Finanţelor, care urmăreşte combaterea fraudelor fiscale grave şi organizate.

Comisarul a încercat, fără succes, să împiedice în justiţie accesul ISI la conturile sale bancare.

Fiscul, care cercetează condiţiile în care familia De Gucht a cumpărat o a doua reşedinţă în Toscana (Italia), a descoperit tranzacţia de vânzare a acţiunilor companiei "Vis-ta" către asiguratorului britanic "Hill & Smith".

Avocatul comisarului De Gucht a calificat drept scandalos termenul de fraudă folosit de ISI. "Nu suntem de acord cu viziunea inspectorului fis-cal", a spus avocatul Victor Guchts Dauginet. În opinia sa, profitul de 1,2 milioane de euro a fost obţinut în 2001, în momentul intrării "Hill & Smith" în acţionariatul "Vista", fiind la acea dată scutit de impozite.

Faptul că Fiscul a situat câştigul în 2005 este doar pentru evitarea prescrierii, care este de şapte ani în Belgia, în acest domeniu.

Comisia Europeană a refuzat, ieri, să comenteze cu privire la acuzele de evaziune fiscală lansate la adresa lui Karel De Gucht, din partea ISI. Pentru Comisia Europeană, aceasta este "o chestiune privată" între Karel De Gucht şi autorităţile fiscale. Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să facă mai multe declaraţii cu privire la situaţia lui De Gucht, însă a amintit de principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb