Comisia Europeană investighează preluarea "Monsanto" de către "Bayer"

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2017

Comisia Europeană a anunţat, ieri, lansarea unei investigaţii aprofundate a acordului de preluare a "Monsanto" de către "Bayer", pentru 66 de miliarde de dolari, explicând că este îngrijorată de impactul asupra concurenţei de pe pieţele pesticidelor şi seminţelor, transmite Reuters, conform News.ro.

Acordul dintre cele două companii ar crea cel mai mare grup integrat din sectorul mondial al pesticidelor şi semniţelor, potrivit Comisiei, care consideră că ar limita numărul companiilor care vând erbicide şi seminţe de legume în Europa.

"Comisia are îngrijorări preliminare că achiziţia propusă ar putea reduce concurenţa pe o serie de pieţe, rezultând preţuri mai mari, o calitate mai scăzută, mai puţine posibilităţi de alegere şi mai puţină inovaţie", se arată într-un comunicat al Comisiei.

"Bayer" a prezentat anterior propuneri pentru a răspunde îngrijorărilor Comisiei Europene în problemele antitrust legate de preluarea "Monsanto", dar compania a refuzat să comunice care sunt acestea.

Dacă va fi aprobat, acordul ar fi a treia mare fuziune din sectorul agrochimic, dar şi celelalte companii au oferit concesii pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare.

Grupul "Dow" a obţinut acordul pentru achiziţia "DuPont" după ce s-a angajat să vândă activităţi de cercetare şi dezvoltare şi alte active majore.

Iar "ChemChina" a fost nevoită să vândă o mare parte din afacerile cu pesticide, erbicide şi insecticide ale subsidiarei "Adama" şi alte active pentru a obţine acordul UE pentru preluarea "Syngenta".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb